Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat la debutul ședinței guvernului de astăzi că începând cu ziua de mâine, 1 august, se interzice activitatea tuturor bazinelor și piscinelor din țară.

Măsura a fost luată din motivul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 în țară și nerespectarea regulilor de activitate pe timp de pandemie a proprietarilor, dar și a celor care veneau să se odihnească la bazine.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

„Se interzice, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, activitatea bazinelor de înot / piscinelor, cu excepția bazinelor sportive, autorizate pentru desfășurarea antrenamentelor și competițiilor sportive, prin ordinul intern al Ministerului Educației Culturii și Cercetării, la solicitarea federațiilor de profil, în funcție de nivelul de corespundere a entității sportive normelor sanitar-epidemiologice de prevenire și control a infecției COVID – 19”, se arată în hotărâre.

Totodată, Chicu a avertizat că în cazul în care nu vor fi respectate regulile de protecție pe timp de pandemie, riscă să fie închise și alte tipuri de localuri prestatoare de servicii și divertisment.