Odată cu pandemia, pare că și vacanța s-a pus pe stop, dar nu e chiar așa, pentru că și acasă avem suficient de multe locuri frumoase de vizitat și chiar de admirat. Pentru cei care vor să se simtă liberi în călătorii, să inspire aerul răcoros al dimineții și să savureze priveliști mirifice chiar din propriul cort, noi vă prezentăm patru destinații unde o puteți face. De asemenea, mai jos veți găsi prețurile pentru amenajarea cortului sau a rulotei și, bineînțeles, traseul până la destinații.
Duruita, camping la grote
Campingul „Duruita, camping la grote” se află chiar la poalele cheilor Duruitoarei și pe malul lacului de acumulare Costești-Stânca, de aceea te poți bucura de o priveliște minunată chiar din cort în fiecare dimineață.
Atracțiile situate în apropierea campingului Duruita vor permite oaspeților să creeze un traseu turistic bogat. Este un loc minunat pentru călătorii cu familia.
Ce puteți vedea aici?
# Rezervor de apă în Costești
Al doilea după mărime rezervor din Moldova – începe cu râul Ciugur și curge de-a lungul râului Prut. Este un loc superb pentru camping, odihnă în aer liber, caiac și pescuit.
# Valea „o sută de movile”
Constând într-un grup mare de tumulii antice (circa 3 500), este un mediu ideal pentru camping, ce vă va permite să savurați din plin odihna în aer liber și obiectivele turistice.. Toate dealurile sunt amplasate într-un loc de peste 8 km și lărgime de la 1,7 până la 2,3 km.
# Cheile Duruitoarei
Străbătut de fluviul râului în stâncile adânci, reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri din Moldova. Părţile abrupte de calcar sunt pline cu grote și decorate cu multe stânci formelor neobișnuite. Direct la poalele cheilor se află baza de odihnă Duruiţa.
# Toltre
Aceasta este una dintre cele mai impresionante și neobișnuite atracții naturale ale Moldovei. Stâncile reprezintă un lanț uriaș format din recifurile de corali și sunt unicul astfel de loc din toată Europa – o descoperire interesantă pentru ecoturism și iubitorii de locuri neobișnuite.
# Râul Prut
Prutul este al doilea râu după mărimea în Moldova. Fluviul este calm, valea – largă, malurile – scunde, foarte frumoase datorită stâncilor în apropierea Prutului și a cheilor numeroaselor și pitorești. Este un loc ideal pentru pescuit, caiac și alte activități în aer liber, precum și pentru odihnă în aer liber pentru iubitorii turismului rural.
În timp ce excavau peștera Duruitoarea, au fost găsite fosile aparținând faunei din era glaciară. Această peșteră poartă urme distincte ale șederii îndelungate a oamenilor „primitivi”. Situată în apropierea campingului Duruița, aceasta ar putea fi primul punct pe traseul dvs. turistic în Duruitoarea Veche. De asemenea, peștera va fi interesantă și sigură pentru turismul copiilor.
Activitățile din camping:
# pescuit;
# plimbări cu motocicleta și bicicleta;
# tabără pentru copii, camping;
# observarea cerului înstelat;
# sport nautic, caiac-canoe;
# alpinism clasic;
# grătar în peșteră;
# atelier în aer liber.
Cazare/cât costă?
# Căsuță panoramică – căsuță cu geam panormaic spre stâncă, dormitor dublu compact, electricitate în interior, access la zona barbeque, inclusiv comodități exterioare – o să vă coste aproximativ 500 de lei pe zi.
# Loc amenajat pentru corturi/campere, access la electricitate, zona barbeque si comodități exterioare. Maximum 15 persoane. Preț pentru o persoană – 100 de lei pe zi.
# Căsuță mezaniană – căsuță rustică cu mezanină, pat dublu, bucătărie compactă, duș interior și terasă – o să vă coste aproximativ 700 de lei pe zi.
Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook – Duruita, camping la grote.
Cum ajungeți?
Campingul se află la o distanță de 214 kilometri de Chişinău, iar dacă porniți cu mașina veți ajunge la destinație în circa trei ore.
Date de contact:
— e-mail: [email protected], [email protected].
Sky Land Camping & Resort
Sky Land Camping & Resort este un complex hotelier turistic care constituie locația perfectă pentru recreere și distracție în natură indiferent de anotimp, fiind situat la doar 11 km distanță de capitala Republicii Moldova.
Cu o suprafață de aproape cinci hectare, complexul este amenajat în mai multe zone pentru cazare, relaxare, socializare, evenimente private sau corporate și spațiu dedicat copiilor.
Complexul a fost conceput ca o unitate cu mai multe componente și dispune de:
# complexul hotelier Sky Land – opt camere DBL, două camere pentru familii si o cameră de lux tip familie;
# aqua park Sky Land – piscină pentru adulţi şi copii, tobogane acvatice, zonă de agrement, vestiare pentru femei şi bărbaţi;
# orăşelul copiilor Sky Land – parcul „Poiana din poveşti”, teren pentru copii, complex sportiv;
# restaurant de vară à la carte Sky Land;
# terasă-bar;
# bar la piscină;
# teritoriu pentru picnicuri Sky Land – foişoare confortabile cu grătare.
Complexul poate găzdui până la 80 de oaspeți în cele opt camere duble standard, nouă camere duble superior, două apartamente și o vilă.
Cazare/cât costă?
# Camera dublă standard pentru doi adulți și doi copii o să vă coste 1 000 de lei pentru o noapte.
# Camera dublă superioară pentru doi adulți și doi copii o să vă coste 1 500 de lei pentru o noapte.
# Apartamentul cu o capacitate de șase persoane (patru adulți și doi copii) o să vă coste 2 000 de lei pentru o noapte.
# Vila cu aceeași capacitate ca apartamentul (patru adulți și doi copii) o să vă coste 2 500 de lei pentru o noapte.
Facilităţi disponibile:
# parcare;
# restaurant;
# bar;
# sală pentru conferinţe;
# securitate 24/24;
# saună.
Program:
# recepție – 9.0-21.00;
# restaurant – 9.0-21.00;
# zona aqua – 9.0-18.00;
# centru SPA – 24/24.
Prețuri zona aqua:
# de luni până vineri – 200 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii (cinci-14 ani);
# weekend – 300 de lei pentru adulți și 150 de lei pentru copii (cinci-14 ani). Pentru copiii sub cinci ani, accesul este gratuit. Prețul include: intrare, camera de zi, prosop.
Servicii suplimentare (foișoare):
# foișor până la 10 persoane – 1 500 de lei;
# foișor până la 20 persoane – 2 000 de lei;
# foișor până la 30 persoane – 2 500 de lei;
# foișor până la 40 persoane – 3 000 de lei.
Date de contact: 0685 00 808.
Cum ajungeți?
Dacă porniți cu mașina, veți ajunge la destinație în aproximativ 25 de minute.
Camping Bacota
Cei care optează pentru odihnă activă, la cort, pot petrece seara la un foc de tabără, cu o cină bine meritată în noul camping Bacota de la Orheiul Vechi. Acesta se află pe stâncă și dezvăluie o priveliște de neuitat spre Răut.
Acest loc de camping a fost descoperit acum 12 ani. Aici veți putea vedea o panoramă uluitoare asupra Butuceniului și a Canionului Răutului.
Pe suprafața de un hectar al acestui camping, puteți sta cu rulota, amenaja un cort sau rămâne la „Crama lui Vasile”.
Cazare/cât costă?
# Rulotă în camping – această opțiune o să vă coste aproximativ 230 de lei.
# Loc pentru un cort în camping – puteți veni să vă odihniți cu propriul cort și să vă așezați într-unul dintre locurile amenajate. Această opțiune o să vă coste aproximativ 150 de lei.
# Crama lui Vasile – pentru a rămâne o noapte aici, trebuie să vă înțelegeți în prealabil cu proprietarul.
Planul campingului
1. „Crama lui Vasile” – cu bucătărie, sufragerie, duș și șemineu. Accesul se face în funcție de disponibilitatea gazdelor. Pe acoperiș există o punte de observație.
2. Masă – poate găzdui confortabil 12 persoane, are și grătar.
3. Șemineu confortabil pentru serile de chitară.
4. „Scenă”, „terenul de dans” sau zona piscinei (în funcție de sezon/eveniment).
5. Duș de vară pentru a vă răcori într-o zi caldă.
6. Posibilitatea de scurgere a apei.
Date de contact: 0692 57 142.
Cum ajungeți?
Campingul se află la o distanță de 50 de kilometri de Chişinău, iar dacă porniți cu mașina veți ajunge la destinație în aproximativ o oră.
Vila Roz
Vila Roz este o pensiune turistică, care urmăreşte să păstreze tradiţiile moldovenești. Situată pe partea stângă, la intrarea în satul Trebujeni, Vila Roz este înconjurată de privelişti, bogăţii naturale şi istorice pe care le veţi putea savura din plin. Pensiunea se află pe malul râului Răut şi are amplasarea perfectă pentru a descoperi toate monumentele arheologice și istorice din apropierea complexului arheologic „Orheiul Vechi”.
Dacă sunteți un călător aventuros, cei de la Vila Roz au locuri de camping pentru grupuri de familii și prieteni în grădina lor, chiar lângă malul râului Răut, și pot găzdui până la opt corturi. Aici veți avea acces la: o groapă de foc, grătar, terasă și două băi moderne.
Cazare/cât costă?
# Pentru 150 de lei (persoană/noapte), veți primi un cort de două persoane, spațiu pentru cort (în grădină, pe malul râului Răut), loc de foc, acces la baie, wc și terasă.
# Pentru 120 de lei (persoană/noapte), veți primi spațiu pentru cort (în grădină, pe malul râului Răut), loc de foc, acces la baie, wc și terasă.
Alimentația – mâncare tradițională moldovenească.
# Meniul popas (180 de lei/persoană) – zeamă, salată de legume, mămăligă cu brânză și smântână, plăcintă la alegere (cu brânză, varză sau cartofi), băutură (compot sau ceai).
# Meniul vacanță (250 de lei/persoană) – supă, salată, felul principal, desert și băutură.
# Mic dejun (80 de lei/persoană) – la alegere (omletă cu legume/ouă ochiuri/crenvurști fierți ori prăjiți/legume/tartine cu cașcaval, salam sau legume/mămăliguță prăjită în ou/biscuiți/clătite), băutură (ceai/cafea/lapte/suc/compot).
Date de contact:
— telefon: (+373) 23556243 (serviciu în română și rusă);
— mobil: (+373) 79439214 (serviciu în română și rusă), (+373) 60165777 (serviciu în română și rusă), (+373) 69620705 (serviciu în română și engleză).
Cum ajungeți?
Campingul se află la o distanță de 50 de kilometri de Chişinău, iar dacă porniți cu mașina veți ajunge la destinație în aproximativ o oră.
Dacă mai cunoașteți și alte locații pentru camping din Moldova, nu ezitați să ne scrieți!
Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.