Casa-muzeu „A.S. Pușkin” din Chișinău urmează să fie restaurată

37a06e4a72d6cb27621f1ed829bbee81_XL-620×349

Casa-muzeu „A.S. Pușkin” din Chișinău urmează să intre în procesul de restaurare. Potrivit autorităților, pe lângă lucrările de restaurare a acoperișului urmează a fi amenajat și dotat cu echipament tehnic necesar depozitul de patrimoniu și atelierul de creație.

Concomitent cu lucrările de restaurare, vor fi efectuate cercetări arheologice pe teritoriul complexului și lucrări de amenajare curentă a Casei-muzeu „A.S. Pușkin”.

Casa-muzeu reprezintă un complex alcătuit din patru clădiri care făceau parte din două proprietăți imobiliare, comasate în perioada postbelică. Întreg complexul a fost restaurat în anul 1982, păstrându-și toate aspectele până-n prezent.

Casa-muzeu „Aleksandr Pușkin” este un muzeu și, totodată, un monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională, introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău. Casa-muzeu „A.S. Pușkin” a fost deschisă pe 10 februarie 1948. În muzeu sunt expuse materiale referitoare la viața din Chișinău a poetului – tablouri, imprimeuri, obiecte ale artei decorative de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea, sculpturi, precum și ediții ale operelor sale scrise în Basarabia.

Muzeul păstrează materialele originale de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, prima jumătate a secolului al XIX-lea, ediții ale operelor lui Pușkin scrise în Basarabia, expoziții de arte și meserii, sculpturi, tablouri, gravații.

Complexul muzeal se află pe adresa Anton Pann 19, (în spatele ASEM).


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente