(foto) 38 de autospeciale și peste 80 de persoane implicate. Poligonul de deșeuri de la Țânțăreni arde deja a treia zi

arde tantareni

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt mobilizați la maximum pentru lichidarea arderii pe poligonul de deșeuri din apropierea localității Țânțăreni. La fața locului este instituit staul major al IGSU care gestionează lichidarea incendiului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru stingerea incendiului sunt utilizate 38 de unități de tehnică, iar pentru lichidarea focarului acționează 85 de persoane dintre care angajați IGSU, muncitori de la Regia Autosalubritate, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.

La acțiunile de stingere a focului acționează 47 de pompieri și salvatori cu șapte autospeciale de stingere. În vederea localizării și lichidării complete a arderii, sunt formate trei sectoare de luptă cu focul, iar pompierii refulează apă pentru potolirea arderii.

Tehnica grea este utilizată pentru transportarea materialului necesar și efectuarea acțiunilor de copertare. Salvatorii în comun cu muncitorii acționează pentru a stopa răspândirea incendiului și a opri procesul de mocnire.

Totodată, IGSU a desfășurat la fața locului o bucătărie de câmp și va oferi prânzul tuturor muncitorilor antrenați în acțiunile de stingere. Amintim că salvatorii acționează pentru lichidarea arderii la poligonul de deșeuri din apropierea localității Țânțăreni deja a treia zi și în continuare vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru oprirea răspândirii procesului de ardere și înlăturarea consecințelor incendiului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente