Ministrul economiei și infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei Penoplex din Federația Rusă. Oficialii au discutat despre facilitățile fiscale de care pot beneficia investitorii în cadrul Zonelor Economice Libere, al Parcurilor Industriale și al celor 16 platforme industriale multifuncționale.

Director general adjunct al companiei Penoplex și-a manifestat intenția de a construi o fabrică de producere a materialelor de construcții și finisaje decorative pe bază de polimeri în țara noastră.

„Construcția noii fabrici în Republica Moldova urmează a fi realizată în decursul anului 2021. Pentru început, ne-am propus să creăm 120 de locuri de muncă, majoritatea procesului de producere fiind automatizat cu echipament performant italian sau german. Pentru 30 de ingineri vom oferi instruire, ceilalți angajați nu au nevoie de pregătire specializată”, a spus Iurii Ceataev, director general adjunct al companiei Penoplex.

Compania Penoplex ocupă o poziție de lider pe piața rusă a materialelor termoizolante din spumă de polistiren extrudat (XPS) și este unul dintre cei mai mari producători de pe piața termoizolației din Federația Rusă. Produsele fabricate la fabricile PENOPLEX sunt vândute în toate regiunile din Rusia, țările CSI și Europa.

Potrivit informaților, în Republica Moldova activează circa 970 de întreprinderi cu capital rusesc, investițiile în capitalul social însumând 1 063,2 milioane de lei, astfel Rusia clasându-se pe locul 6 în topul partenerilor investiționali după valoarea capitalului investit.