(video) Lucrările Moldova Film, adunate într-o pe o pagină de YouTube. Vizionează online și gratuit „Maria Mirabela” sau „Omul merge după soare”

moldovafilm

Pentru părinții și bunicii noștri, lucrările realizate de Moldova Film reprezintă cele mai colorate și animate amintiri din copilărie, adolescență sau tinerețe. Moldova Film realiza puținele filme în care puteai să mai auzi graiul moldovenesc la televizor și să recunoști în actorii principali oamenii simpli din țară, care au reușit să impresioneze regizorii. Timpurile trec, iar Moldova Film nu își mai face loc în inimile generației de astăzi.

Navigând pe tărâmurile Internetului, am găsit o adevărată bijuterie a culturii locale, o pagină de YouTube a Moldova Film, unde cu grijă au fost adunate filmele realizate de companie. La pagină s-au abonat deocamdată peste 11 300 de persoane.

Cel mai vechi film încărcat este din 1965. Aceste se numește „Ultima lună de toamnă”, este în limba rusă și a fost realizat în alb-negru. Durata filmului este de o oră și 18 minute. Cel mai nou film încărcat este „Rabdă, inimă, și taci!”. Acesta a fost realizat în 2006 și este un scurtmetraj de șapte minute.

Mai multe filme găsiți AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente