Prim-ministrul Chicu nu crede că elevii vor putea reveni în regim normal la școală din 1 septembrie

clasa-de-scoala-900×506

Premierul Ion Chicu se arată rezervat în convingerea că elevii vor putea reveni începând cu 1 septembrie la regimul obișnuit de studii, așa cum era în prima jumătate a lunii martie curent, înainte ca elevii să treacă la învățământul la distanță. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru AGORA.

„Deocamdată, nu a fost luată o decizie exactă cum revenim la studii în noul an școlar. Cel mai realist pare a fi, mă refer pe țară, programul de studii în două schimburi, cu fluidizarea numărului de elevi. Încă lucrează colegii și vor anunța. De aceea au fost anunțate șapte scenarii ca să fie consultate.

În majoritatea satelor avem școli mari și ar fi posibil fizic și tehnic de realizat. În Chișinău avem mulți elevi, iar spațiile sunt limitate. Dar o să găsim o soluție și pentru Chișinău.

Din păcate, din ce se vede acum pe 22 iulie, nu cred că din 1 septembrie se va reveni la acel regim normal de studii pe care l-am avut înainte de a închide școlile”, a spus premierul Ion Chicu.

Premierul admite că nu toți copiii au avut acces la calculatoare și internet în perioada sistării activității școlilor și trecerea la învățământul la distanță.

„Actualmente, Ministerul Educației cumpără masiv echipamente de acest gen: tablete și calculatoare. Nici acestea nu o să fie suficiente. Dar nu există soluții miraculoase când într-o zi pot fi soluționate toate problemele țării – toți să aibă internet și calculatoare și toți să fie instruiți”, a adăugat Chicu.


Reamintim că, odată cu instaurarea regimului de urgență în țară (17 martie), elevii au trecut la regimul de studii online și nu au mai revenit la școală până la sfârșit de an, iar toate examenele au fost anulate.

Pentru anul de studii 2020/2021, autoritățile au propus șapte modele de studii, iar fiecare școală urmează să aleagă modelul pe care urmează să-l aplice, după ce se vor consulta cu părinții și profesorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente