(doc) Prim-ministru Ion Chicu a fost dat în judecată de Maia Sandu pentru calomnie

revbea

Prim-ministru Ion Chicu a fost dat în judecată. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că prim-ministru minte cum că Maia Sandu ar fi amânat datoria de 100 de milioane pe care SRL „Avia Invest” o avea faţă de buget. Judecata va fi pe 22 octombrie.

„Pe 5 iulie 2019, într-adevăr a fost semnată o tranzacție de amânare a datoriilor S.R.L «Avia Invest» de peste 118 milioane de lei. Această tranzacție fost semnată de directorul Autorității Aeronautice Civile (Octavian Nicălaescu) și S.R.L. «Avia Invest». Guvernul Maia Sandu – nici în persoana prim-ministrei, nici în persoana ministrului economiei și infrastructurii – nu a dat vreun acord sau accept, scris sau verbal, pentru încheierea și semnarea respectivei tranzacții. Unicul document eliberat în perioada respectivă este un răspuns semnat de secretarul de stat desemnat de guvernul Pavel Filip, Iuliana Drăgălin (eliberată din funcție pe timpul guvernului Maia Sandu și numită din nou pe timpul guvernului Ion Chicu) în care se indică precum că Autoritatea Aeronautică Civilă ar beneficia de «autonomie decizională». Conținutul tranzacției de eșalonare nu a fost coordonat nici cu ministrul economiei și infrastructurii, nici, cu atât mai mult, cu prim-ministra. Imediat ce echipa guvernamentală a Maiei Sandu a aflat despre semnarea de către directorul Autorității Aeronautice Civile a tranzacției de eșalonare a datoriilor SRL «Avia Invest» din 5 iulie 2019, s-a dispus verificarea legalității acelor acțiuni și, ca urmare a acestui fapt, Octavian Nicolaescu – directorul instituției – a fost la început suspendat din funcție pe durata anchetei de serviciu demarate, iar, ulterior, destituit”, a scris Litvinenco în postare.

Astfel, deputatul a spus că oferirea răgazului lui Șor să achite 118 milioane de lei a fost posibil datorită fostului director al AAC, Octavian Nicolaescu, numit în timpul guvernului Pavel Filip și eliberat din funcție în timpul guvernului Maia Sandu, din cauza semnării la 5 iulie 2019 a tranzacției de eșalonare a datoriilor SRL „Avia Invest”.

Amintim că ieri, 20 iulie, prim-ministru Ion Chicu a prezentat în fața deputaților raportul de activitate în cadrul căruia a făcut o comparație între guvernul Chicu și cel condus de Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente