Partidul „ȘOR” vrea ședința Parlamentului în regim online, după ce doi deputați ai fracțiunii au fost confirmați pozitivi la COVID-19

Partidul-Șor-1920×1020-c-default

Partidul „ȘOR” consideră ilegală organizarea ședinței Parlamentului în absența formațiunii. Deputaților din cadrul fracțiunii politice i-a fost restricționat accesul în legislativ, după ce doi deputați au fost depistați pozitivi la COVID-19. 

Conducerea Legislativului a decis de a condiționa accesul deputaților formațiunii noastre în clădirea Parlamentului cu prezentarea testului negativ la COVID-19. Partidul Politic califică decizia drept „un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului.”

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” își anunță intenția de a participa la ședința de luni a Parlamentului la care urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Deputații Partidului „ȘOR” sunt gata să se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului. De asemenea, ca soluție de compromis, fracțiunea Partidului „ȘOR” propune organizarea ședinței în regim online.

În același timp, Partidul „ȘOR” îi recomandă conducerii parlamentului să examineze și precedentul creat odată cu îmbolnăvirea deputatului Nichiforciuc, când a fost anunțată carantină pentru două săptămâni. Respectiv, și în această situație, ședința Parlamentului ar trebui amânată pentru o dată când vor putea participa toți deputații. „Îndemnăm toate fracțiunile parlamentare să insiste de asemenea pe amânarea acestei ședințe a Parlamentului”, se stipulează într-un comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente