(foto, video) Doză maximală de adrenalină. Cât te costă un salt cu parașuta în Moldova și ce trebuie să știi înainte de a o face

72341362_2287265118068915_1798812988820422656_o
Foto: Aurel Ciogoreanu

Vrei să încerci o nouă experiență și să obții o doză maximală de adrenalină? Federația de Parașutism din Republica Moldova oferă posibilitatea să sari cu parașuta cu instructor sau fără pentru toți doritorii.

# Tipurile de salt

Saltul static-line este de sine stătător, deja primul salt fiind realizat cu parașuta sportivă, dirijabilă, de tip „aripă” de la înălțimea de 1 400 de metri. Pentru a-l exercita, trebuie să conveniți în prealabil cu instructorul, deoarece cursurile nu se execută în fiecare sâmbătă sau duminică, fiind necesară formarea unei echipe de cinci-șase parașutiști. Cursul de instruire începe la ora 8.0 și durează șase ore, după care se realizează saltul.

Saltul tandem este un salt realizat împreună cu instructorul, cu o parașută specială, de la înălțimea de 3 000 de metri. Acesta este cel mai răspândit în lume salt, mai ales pentru cei care nu sunt încrezători în sine și preferă de a avea rolul pasagerului.

# Cerințele de bază

Saltul static-line:
# masa corporală a parașutistului de până la 90 kg;
# lipsa în trecut a traumelor picioarelor;
# îmbrăcăminte și încălțăminte comode pentru salt;
# viteza vântului nu mai mare de 6 m/s.

Saltul tandem:
# îmbrăcăminte și încălțăminte comode pentru salt.

Toți doritori trebuie să ia cu ei buletinul de identitate.

# Prețuri

Saltul static-line: salt de le înălțimea de 1 400 de metri – 90 de euro. Înregistrare salt individual – 069 161 728.

Saltul tandem: salt de la înălțimea de 3 000 de metri – 175 de euro, filmare video – 45 de euro. Înregistrare salt tandem – 069 122 122.

În prezent, Federația de Parașutism este unica organizație obștească din Moldova care are dreptul de a realiza salturi cu parașuta și deține pentru aceasta toate resursele avio-tehnice, precum și o echipă de instructori experimentați. Vezi mai multe detalii despre saltul cu parașuta AICI.

# Cum poți ajunge

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente