Peste 9 700 de cereri online au fost depuse până în prezent. Cum părinții își pot înscrie copiii în clasa întâi

Cum-este-corect-clasa-intai
Foto: deștepți.ro

În data de 21 mai, DGETS a dat startul înscrierii elevilor în clasa întâi prin intermediul platformei escoala.chisinau.md. Procedura de înscriere online are drept scop asigurarea accesului la educaţie a fiecărui copil, transparentizarea procesului de înscriere a copiilor în clasa I, minimizarea riscurilor de corupţie în instituţiile de învăţământ primar şi secundar, ciclul I şi II din municipiul Chişinău. Până în prezent, prin intermediul acestei platforme au fost înscriși 9 755 de copii.

În același timp, noua platformă de înscriere a copiilor la școală permite optimizarea procesului de stocare şi prelucrare a rezultatelor înscrierii copiilor în clasa I, gestionarea eficientă a timpului părinților, astfel părinții nu trebuie să mai meargă la școală pentru a depune dosarul de înscriere – dosarele se depun online, atașând actele scanate. Toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse.

Escoala.chisinau.md cuprinde toate instituțiile de învățământ care au clasa întâi. Accederea la o instituție de învățământ din afara „sectorului” va fi posibilă în cadrul celei de-a doua etape, (în perioada 22 iunie-28 august 2020), în funcție de locurile rămase neacoperite. Lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituției, va fi afișată în data de 28 august 2020.

Astfel, procedura de înscriere cu ajutorul platformei escoala.chisinau.md corespunde condițiilor și cerințelor prevăzute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Moldova.

Pentru detalii, părinții pot apela la call-center, numărul de telefon fiind (022) 20-16-09.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente