Patentarii, beneficiari ai ajutorului de șomaj, riscă să rămână fără indemnizație dacă nu își vor ridica banii până la sfârșitul lunii

44c6037046e83b8640d42a48ae5ad0a6
Foto: bani.md

Deținătorii de patentă, care au devenit beneficiari ai ajutorului de șomaj în perioada stării de urgenţă, trebuie să ridice banii până în data de 30 iulie. În caz contrar, sumele nesolicitate de către beneficiari vor fi restituite de către prestatorul de servicii de plată pe contul CNAS şi nu vor mai fi direcţionate către deținătorii de patentă.

Ajutorul de şomaj unic se plăteşte de către Casa Naţională de Asigurări Sociale, conform listelor electronice, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată de pe teritoriul Republicii Moldova. Iar în cazul în care beneficiarul nu a desemnat prestatorul de servicii de plată, plata ajutorului de şomaj unic se transferă la oficiul poştal.

Potrivit Direcţiei generale finanţe, CNAS a transferat 6,3 milioane de lei pentru 3 867 de beneficiari. Sursa de finanţare a ajutorului de şomaj este bugetul de stat. Totodată, Casa Naţională de Asigurări Sociale a transferat 8,2 milioane de lei din bugetul asigurărilor sociale pentru 5 005 şomeri asiguraţi, care la fel îşi pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente