Microsoft Store a primit un program care permite să recuperezi fișierele șterse din greșeală pe Windows 10

untitled

Ștergerea unor fișiere importante este unul dintre acele momente de care toți utilizatorii de computere se tem. Fie că vorbim despre poze de familie, despre fișiere de la muncă sau despre jocuri, există posibilitatea ca, din neatenție, să le ștergem.

Pentru aceste situații în care am făcut o astfel de greșeală există programele de recuperare a fișierelor. În general există o piață dezvoltată pentru astfel de unelte, iar acum Microsoft a anunțat propria sa variantă, notează PC Gamer.

Windows File Recovery Tool este primul program de recuperare a fișierelor creat pentru Windows 10 de către Microsoft. Restul opțiunilor disponibile fiind oferite de dezvoltatori independenți.

Experții explică faptul că programele de recuperare oferite în mod independent se dovedesc a fi mult mai prietenoase cu utilizatorii. Acestea au o interfață grafică pe care utilizatorii o pot accesa mai ușor, în timp ce Windows File Recovery Tool este o linie de comandă.

Microsoft a dezvăluit faptul că Windows File Recovery Tool are trei moduri de operare: Default, Segment și Signature. Pentru a recupera date șterse recent, experții gigantului tehnologic recomandă folosirea modului Default.

În alte cazuri, atunci când fișierele au fost șterse cu ceva timp în urmă sau discul a fost compromis, se recomandată folosirea modurilor Default, urmat de Segment și Signature până la obținerea rezultatelor dorite.

Trebuie să subliniem faptul că este mai bine să aveți instalate aceste tipuri de programe înainte să aveți nevoie de ele. Fiecare program pe care îl instalați pe o unitate după ștergerea accidentală a unui fișier reduce probabilitatea ca acesta să fie restaurat, deoarece datele pot fi suprascrise permanent. Acesta este și motivul pentru care instrumentul Microsoft necesită să selectați diferite unități sursă și destinație atunci când îl folosiți.

Aceasta este o versiune beta a uneltei de recuperare și este disponibilă pentru utilizatorii care au instalat update-ul din luna mai pentru Windows 10.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente