(doc) Persoanele din Moldova care au o pensie mai mică de 3 000 de lei vor primi un ajutor financiar unic de 700 de lei

bani

Persoanele din Moldova care primesc pensii mai mici de 3 000 de lei de orice tip vor primi un ajutor financiar unic de 700 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, 15 iulie, de guvern.

Conform documentului aprobat de guvern, de acest ajutor financiar vor beneficia persoanele care primesc pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajați în aviația civilă, pensii pentru funcționarii publici, pensii pentru unele categorii de angajați din domeniul culturii, pensii pentru militarii în termen și pentru membrii familiilor lor, pensii pentru participanții la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl, pensii pentru persoanele din rândurile structurilor de forță, precum și persoanele care beneficiază de alocații de stat.

În total, 462 948 de persoane vor primi acest ajutor financiar.

Achitarea ajutorului financiar unic se efectuează de către Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale de stat.

Resurse financiare pentru acoperirea cheltuielilor vor fi alocate din bugetul de stat.

Documentul aprobat poate fi consultat mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente