(doc) Strada 31 august din centrul Capitalei ar putea fi transformată într-un „Coridor Verde”. Ce presupune această schimbare

109788902_3496331240458020_4228751791909244850_o

Strada 31 August 1989 din centrul Capitalei s-ar putea schimba din stradă cu prioritate pentru automobile în stradă pe care pietonii și bicicliștii au aceleași drepturi ca și automobilele. Viceprimarul Victor Chironda a anunțat că pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău se află un proiect de decizie în acest sens.

„Ne propunem transformarea străzii într-un Coridor Verde care, în perspectivă, să facă legătură dintre Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Valea Morilor și Parcul Dendrariu”, a scris Chironda în postarea sa.

Conform proiectului propus, pe acestă stradă va fi lărgit trotuarul și amenajată o pistă cu sens dublu pentru biciclete din contul îngustării carosabilului. Intersecțiile vor fi securizate prin treceri pietonale denivelate și extensii de curbură a trotuarelor.

Planul de redesign al străzii a fost elaborat cu sprijinul PNUD Moldova, iar reamenajarea va demara în septembrie 2020, din contul resurselor oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente