Peste 3 300 de profesori cu un nivel minimal de competențe digitale vor fi instruiți să opereze cu calculatorul

33

Astăzi a fost lansat Programul Național de Alfabetizare Digitală a Cadrelor Didactice din învățământul general. Astfel, 3 335 de profesori vor participa la cursuri de dezvoltare a competențelor digitale.

În prima etapă de implementare a programului, care se va desfășura în perioada 13-22 iulie, patru formatori naționali ai Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” vor instrui online 35 de formatori regionali de la noțiuni generale privind structura și sistemul de operare al calculatorului, elaborarea prezentărilor electronice și gestionarea documentelor digitale, până la navigarea pe Internet și comunicarea în spațiul virtual, dar și inițierea în aplicațiile educaționale oferite de Google.

La etapa următoare, cei 35 de formatori regionali vor instrui alți 273 de formatori locali, care urmând instruirea în format cascadă vor livra seminare practice pentru 3 335 de profesori care au cunoștințe de nivel scăzut în domeniu. Programul va fi desfășurat pe durata perioadei estivale în cadrul a 220 de instituții de învățământ din toată țara.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente