Ion Chicu: „Dacă vom prefera să mergem în microbuze și autocare la OrheiLand, calea în Ungaria și Italia nu poate fi deschisă”

ion-chicu-920×518

În cadrul declarațiilor de presă de dimineață, după ședința cu conducerea de vârf a țării, Ion Chicu a spus că „Dacă ne ducem la OrheiLand, în Italia și Ungaria nu ne ducem”. Aceste declarații vin după ce ieri, 12 iulie, în parcul de la Orhei a fost organizat un protest pentru redeschiderea OrheiLand-ului. Totodată, Chicu a menționat că în Europa se reintroduc restricții, inclusiv în domeniul HoReCa, și aceste restricții vor fi implementate și la noi dacă situația pandemică nu se va îmbunătăți.

„În mai multe țari din lume, dar și din Europa, a început să crească numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19. Se reintroduc restricțiile de circulație, inclusiv pentru Republica Moldova. De săptămâna trecută, Italia, Ungaria și alte țări au introdus restricții pentru cetățenii moldoveni. De aceea, aceste restricții se vor menține atât timp cât situația pandemică nu revine sub control în Europa, dar și la noi în țară. Noi trebuie să manifestăm responsabilitate, pentru că atât timp cât noi nu vom respecta regulile și vom prefera să mergem în microbuze și autocare la OrheiLand, calea în Ungaria și Italia nu poate fi deschisă. Trebuie să acționăm conștient, nu la nivel de emoții și sentimente, nu la nivel de preferințe politice. Dacă noi nu vom respecta aceste reguli, vom sta închiși în căsuța noastră. Putem să ne indignăm cât dorim, putem să blamăm guvernul, miniștrii, dar dacă nu respectăm, dacă ne ducem la OrheiLand, în Italia nu ne ducem. Asta trebuie să o înțelegem”, a menționat Chicu.

De asemenea, acesta a mai afirmat că în Europa se reintroduc restricții, inclusiv în domeniul HoReCa, și din acest considerent, acestea vor fi implementate și la noi dacă vom ajunge în situația care ne va impune să o facem.

Amintim că vineri, 10 iulie, Italia și-a închis granițele pentru cetățenii care au tranzitat sau vin din Republica Moldova, dar și din alte 12 state.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente