(foto) Best of: localurile noi din Chișinău, care s-au deschis în perioada pandemiei

collage

V-am povestit deja despre localurile din Chișinău, care din cauza situației de criză au fost nevoite să-și închidă ușile pentru vizitatori. Alte localuri au apărut însă pe harta gastronomică a Capitalei. Vi le prezentăm mai jos.

Vegan Phi Restaurant

# Meniu vegan și vegetarian.

# Adresa: str. Mihai Eminescu 55.

foto credit: facebook.com/veganphi

 Hops

# Meniul poate fi găsit aici.

# Adresa: str. Armenească 45 A

foto credit: facebook.com/hops.md

Grotta Pub

# Specific: italian

# Adresa: str. Veronica Micle 2A

Foto: Tomm Reviews

Potrivit Tomm Reviews, localul este unicul din Chișinău unde puteți mânca Pinsa Romana, un preparat pregătit dintr-un amestec de ingrediente, cum ar fi: făină de grâu, de soia, de orez și maia. Aluatul pentru blatul de Pinsa Romana se plămădește timp de 36 de ore. Pinsa Romana nu este rotundă, așa cum ne-am obișnuit noi să vedem o pizza, ci ovală. Tomm Reviews scrie că bucătarul-șef, Paolo Baldi, este stabilit în Moldova de cinci ani, dar este originar din orașul Amatrice, provincia Rieti, Paolo, unde și-a deschis propria lui pizzerie în anul 1997. Pub-ul mai oferă și alte specialități italiene, așa ca paste sau tiramisu.

Localul are și o terasă.

Fuior

# Specific: tradițional moldovenesc

# Adresa: str. Aleksandr Pușkin 30

Foto: Tomm Reviews

Administrația restaurantului spune că la baza conceptului a stat expresia „Acasă e cel mai bine”. Astfel, ghidați de emoțiile provocate de aceste cuvinte, a fost creat un design rupt din imaginea Moldovei, din care nu lipsesc covoarele naționale și nici poveștile copilăriei. În meniu, puteți găsi bucate tradiționale făcute din ingredientele producătorilor locali.

Mangal

# Specific: european, caucazian

# Adresa: str. Arborilor 17/2

Foto: Tomm Reviews

Potrivit Tomm Reviews, printre specialitățile recomandate de bucătarul-șef sunt ceviche de scoici cu sos de portocale și aioli de usturoi, pizza cu rață peking, haceapuri, steak de vită. Mangalul imens – mândria localului – este chiar în sală. Bucatele la grill sunt gătite de un azer care știe toate secretele unui steak desăvârșit, mai spune Tomm Reviews.

Laffa

# Specific: israelian

# Adresa: str. Aleksandr Pușkin 32

Foto: Tomm Reviews

Fondatorul localului a povestit pentru Tomm Reviews că „Laffa” în limba arabă are două semnificații: „lipie” și „noroc”. Aici puteți găsi cam tot ce se mănâncă pe străzile din Israel: falafel, trei feluri de humus, shawarma, sabich pita, shakshuka. Bucătarii nu folosesc ketchup sau maioneză în bucatele lor, ci tahina.

Localul are și terasă.

Teatrul Gastronomic

# Specific: internațional

# Adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 103

Foto: locals.md

Localul, de tip food court, oferă o gamă largă de stiluri de mâncare, de la roll-uri japoneze la hamburgeri sau mâncare tradițională. Pe lângă spațiul mare disponibil în interior, oaspeții pot savura ce au comandat și în curtea de lângă local.

Takumi

# Specific: japonez

# Adresa: doar livrare, takumi.md

Takumi este un nou serviciu de livrare de sushi, care oferă prețuri mult mai prietenoase față de cele obișnuite pentru acest tip de mâncare.

Indian Flavours

# Specific: indian

# Adresa: str. Mihai Eminescu 30

Restaurantul s-a deschis pe locul fostului Himalayan (anterior Baker Street), iar noii proprietari, Reema și Joji, promit un meniu plin de arome și texturi fenomenale.

Dacă mai știți și alte localuri recent deschise, lăsați-ne un comentariu sau mesaj și le vom adăuga în listă.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente