(video) Weekend cu note pariziene. Vă recomandăm pentru weekend șapte filme savuroase de producție franceză

istock-1055293068
Foto: yesiwantit.com

Echipa #diez vine cu o recomandare de lungmetraje franceze numai bune de savurat într-o seară din luna lui cuptor. Și ce recomandare de filme poate să omită capodopera cinematografică Amélie?

#1. Dulce și aromat, filmul Amélie (2001) este un tandem dintre basm și comedie romantică ce prezintă „viziunea idealizată a vieții contemporane pariziene”. Un film despre bunătate și dragoste, sentimentele nobile care pot cuceri definitiv lumea. Amélie cu un simț deosebit de dreptate, trăiește la butte de Montmartre din Paris și pornește în „călătoria” ei orientată spre ajutorul celor din jur, descoperind astfel — dragostea.

#2. De câte ori alegem să privim viața în roz, chiar dacă ea nu neapărat este așa? Sau de câte ori alegem și îndrăznim să cântăm despre asta?

La vie en rose (2007), care mai este numit și La Môme este un lungmetraj biografic despre inconfundabila Édith Piaf. Filmul prezintă viața cântăreței crescută de bunica sa într-un bordel, care mai apoi a fost descoperită în timp ce cânta pe un colț de stradă la vârsta de 19 ani. Un film biografic dramatic despre succes și tragedie, despre roz și umbrele întunecate ale culorii.

#3. Blue Is the Warmest Colour (2013) despre dragoste și afirmare.

Niciodată nu știi la ce răscruce de drumuri te poate aduce viața și cum sau unde poți întâlni sentimentul despre care se scrie de când există omenirea. Viața protagonistei Adèle se schimbă atunci când o întâlnește pe Emma, tânăra cu părul de culoarea cerului, care îi va permite să descopere dorința și să se afirme ca femeie și ca adult. În fața celorlalți, Adèle crește, se caută pe sine, se pierde și, în final, se regăsește prin iubire.

#4. Muzică. Dragoste. Viață. Următoarea noastră recomandare este filmul Amour (2012), o dramă centrată pe povestea unui cuplu octogenar. Georges și Anne sunt profesori de muzică cultivată, pensionari. Fiica lor, de asemenea muzician, locuiește în Marea Britanie împreună cu familia. Într-o zi, Anne are un accident vascular cerebral, iar legătura de iubire a cuplului trece printr-un test sever al vieții.

#5 .Vă amintiți de jocul preferat al copilăriei noastre „Adevăr sau provocare”? Când dacă nu alegeam adevărul, provocările trebuiau să fie dintre cele mai îndrăznețe.

Dar ce se întâmplă când faci din viața ta un joc continuu de „Adevăr sau provocare”, ducând în spate lucruri nespuse, care pe zi ce trece devin tot mai grele…

Jeux d’enfance (2003) este un film romantic în care Julien și Sophie, prieteni din copilărie, continuă jocul ciudat pe l-au început în perioada infantilă, desfășurând astfel de-a lungul vieții o competiție neînfricată pentru a se depăși unul cu celălalt cu provocări. Cu timpul însă, jocul devine modalitate de a camufla adevărul inimii.

#6. Les petits muchoirs (2010) este o comedie dramatică despre un grup de amici care se cunosc de-o viață, fiecare dintre ei însă având dreptul la propriul secret. Este dificil să-ți deschizi sufletul către o altă persoană, pentru că necesită curaj și sinceritate, dar este și mai dificil să asculți și să pătrunzi în experiențele celorlalți.

#7. Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care ți-l poate oferi viața este familia. La Famille Bélier (2014) este exact despre asta. O poveste frumoasă despre o familie în care toți membrii sunt surdomuți, în afară de Paula, în vârstă de numai 16 ani, care vorbește, aude și cântă frumos. Ea reprezintă legătura familiei cu lumea, dar Paula are un mare vis, vrea să câștige o competiție vocală care va avea loc la Paris. Un lungmetraj emoționant despre sprijin, înțelegere și cum să-ți construiești viața.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente