UE a aprobat debursarea celei de a doua tranșe de asistență macrofinanciară pentru Moldova, în valoare de 30 de milioane de euro

euro-849×478

Comisia Europeană a aprobat debursarea celei de a doua tranșe de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova, în valoare de 30 de milioane de euro, dintre care 20 de milioane sunt alocate drept împrumut și 10 milioane sub formă de grant.

„Este o decizie importantă care atestă progresul în realizarea reformelor de către autoritățile moldovenești, or, condiționalitățile pe care le-a prevăzut Memorandumul privind asistența macrofinanciară semnat în 2017 prevăd un șir de reforme pe care urma să le realizeze Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere. În același cadru se înscriu și cele opt acțiuni prioritare de reformă prezentate de UE în februarie curent, în îndeplinirea cărora s-a avansat considerabil și care au constituit parte a evaluării politice.

Totodată, această decizie este importantă și în contextul dialogului cu UE, a cărui dinamizare este o prioritate a politicii externe și care va impulsiona procesul de reforme pe plan intern, de preluare a standardelor europene și respectiv de dezvoltare a țării”, se arată în anunțul paginii oficiale de Facebook al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente