PCCOCS a capturat o cantitate record de ecstasy în valoare de 4 milioane de lei

rer

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP, au reținut doi bărbați care intenționau să vândă 10 000 de pastile de ecstasy, care ar costa 4 milioane de lei pe piața tenebră.

Cei doi reținuți sunt originari din Anenii Noi și Chișinău, cu vârste de 26 și respectiv 45 de ani. Aceștia acționau de comun acord, cu roluri bine determinate, în scopul punerii ilegale în circulație a drogurilor. În urma măsurilor speciale de investigație, a fost stabilit faptul introducerii drogurilor în Republica Moldova din Olanda. Drogurile erau destinate comercializării în zonele naționale de agrement. După stabilirea locului și timpului comercializării acestora, a devenit posibilă reținerea în flagrant a celor doi bărbați.

Operațiunea de reținere a comportat un grad de risc sporit, deoarece unul dintre figuranți era înarmat (fapt adeverit în timpul reținerii), comportamentul acestora, dar și faptul că motorul automobilului de teren cu capacitate cilindrică puternică era mereu în funcțiune, a impus efectuarea intervenției de reținere în forță, prin implicarea Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP. Arma figurantului era un pistol de model „TT”, pe care-l deținea legal.

Datorită proporțiilor deosebit de mari a substanțelor narcotice depistate, calificarea acțiunilor făptașilor este cea de comitere a unor infracțiuni deosebit de grave. Pentru asemenea infracțiuni, în cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la șapte la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Investigațiile în acest dosar, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, sunt în plină desfășurare. Prin urmare, procurorii PCCOCS au înaintat demers pentru plasarea acestora în arest pentru un termen de 30 de zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente