Încă opt decese noi din cauza COVID-19 pe teritoriul Moldovei

covid moldexpo (2)
Foto: Organizația Mondială a Sănătății

Ministerul Sănătății anunță decesul a opt persoane noi din cauza COVID-19 pe teritoriul țării.

Decesul 628: femeie în vârstă de 70 de ani din municipiul Chișinău, internată la Spitalul Clinic Republican pe 6 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. I, cardiopatie mixtă.

Decesul 629: femeie în vârstă de 61 de ani din raionul Călăraşi, aflată la evidenţa medicului de familie cu mai multe maladii cronice (diabet zaharat tip 2, obezitate gr. III), consecinţele AVC cu hemipareză profundă pe dreapta (1999), dizabilitate severă (gradul  I), confirmată pozitiv cu COVID-19. Pacientă netransportabilă, deces la domiciliu.

Decesul 630: bărbat în vârstă de 80 de ani din raionul Drochia, internat la IMSP SR Drochia pe 6 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, risc adiţional foarte înalt.

Decesul 631: bărbat în vârstă de 80 de ani din municipiul Comrat, internat la IMSP SR Comrat pe 5 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II, boală cerebrovasculară.

Decesul 632: bărbat în vârstă de 65 de ani din municipiul Bălţi, internat la Institutul Oncologic pe 15 iunie. Comorbidităţi: boală oncologică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Decesul 633: femeie în vârstă de 66 de ani din raionul Orhei, internată la IMSP SR Orhei pe 1 iulie. Comorbidităţi: encefalopatie toxică etilică.

Decesul 634: femeie în vârstă de 53 de ani din regiunea transnistreană, internată la Institutul Oncologic pe 12 iunie. Comorbidităţi: mielom multiplu, boală toxică a ficatului.

Decesul 635: femeie în vârstă de 72 de ani din municipiul Chișinău, internată la SCM nr. 1 pe 25 iunie. Comorbidităţi: cardiomiopatie mixtă (ischemică, hipertensivă), angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, AVC.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente