(doc) Autoritatea Națională pentru Cetățenie va examina dosarul retragerii cetățeniei române prim-ministrului Ion Chicu

chicu-ion-mijloc-1920×1020-c-default

Autoritatea Națională pentru Cetățenie va examina dosarul retragerii cetățeniei române prim-ministrului RM, Ion Chicu. Anunțul a fost făcut de deputatul român Constantin Codreanu, care a depus o plângere în acest sens în data de 25 mai, după ce Ion Chicu a postat un mesaj critic în adresa României și a europarlamentarului român Siegfried Mureșan.

Deputatul Constatin Codreanu a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că a primit pe 7 iulie invitația ANC de a participa la ședința în care va fi analizată cererea de retragere a cetățeniei lui Ion Chicu. „Cu siguranță, mă voi prezenta la data respectivă la sediul ANC pentru a continua această procedură”, a scris Constantin Coreanu.

Amintim că în data de 25 mai, deputatul român Constantin Codreanu a anunțat că și el a depus o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie prin care cere retragerea cetățeniei lui Ion Chicu. Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Chicu a spus că își exprimă regretul față de modul în care mesajul său din zilele trecute a fost interpretat, într-un mod eronat, din punctul său de vedere.

Ulterior, Ministerul român de Externe a catalogat declarațiile lui Chicu ca fiind denigratoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente