Moțiunea simplă împotriva ministrei Viorica Dumbrăveanu a eșuat

unnamed

A eșuat Moțiunea simplă asupra politicilor pe subiectul medicinei, inițiată de către mai mulți deputați din grupul parlamentar PRO MOLDOVA și Partidul „ȘOR”, care au acuzat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, de gestionarea deficientă și neprofesională a domeniului sănătății publice.

Moțiunea înaintată de către un grup de deputați din PRO MOLDOVA și Partidul „ȘOR” avea la bază următoarea motivare:

„Lucrătorii din sistemul de sănătate continuă să lucreze fără echipament adecvat, iar cei infectați nu și-au primit nici până în ziua de astăzi indemnizațiile de 16 000 de lei. Pacienții de acasă nu sunt tratați gratuit și ei sunt nevoiți să achite pentru teste. Laboratoarele aflate în gestiunea ANSP continuă să activeze ilegal. Oamenii nu sunt testați negativ. Medicii care s-au testat în laboratoare private acreditate au fost dați afară. Parlamentul Republicii Moldova constată gestionarea deficitară a crizei pandemice, exprimă vot de neîncredere conducerii responsabililor și solicită reevaluarea urgentă a politicii în acest domeniu. Solicităm separarea Misterului Sănătății de cel al Protecției Sociale, identificarea unui ministru de specialitate medic. Solicităm revizia politicii de testare a populației, efectuarea testării gratuite a medicilor”.

În urma discuțiilor purtate pe marginea moțiunii simple asupra politicilor (acțiunilor și inacțiunilor) guvernamentale în domeniul sănătății, Comisia protecție socială, sănătate și familie cu cinci voturi pro și patru abțineri nu a susținut moțiunea simplă.

Pentru respingerea moțiunii au votat deputații PSRM și PDM.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente