Transportatorii de pasageri și mărfuri, verificați de ANTA. În cadrul operațiunii, au fost aplicate amenzi de aproape 500 000 de lei

Anta

În perioada 27 iunie-4 iulie 2020, de către inspectorii ANTA au fost efectuate operațiuni de control în vederea depistării și documentarii cazurilor activității ilicite în domeniul transportului rutier de persoane și mărfuri. Alt obiectiv al acțiunilor de control a fost respectarea regimului termic de către conducătorii de vehicule a căror masă totală depășește 20 de tone.

În rezultatul acțiunilor de control efectuate, atât pe traseele naționale cât și în punctele de trecere a frontierei de stat, au fost depistate cazuri de transportare a persoanelor și mărfurilor (coletelor), fără a deține acte permisive sau a fi înregistrați în condițiile Codului Transporturilor Rutiere.

Prin urmare, au fost întocmite 144 de procese-verbale cu privire la contravenție pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri, inclusiv în regim de taxi, fiind aplicate amenzi de aproape 500 000 de lei, iar după caz a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de șase luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în perioada de referință, 28 de conducători auto au fost trași la răspundere contravențională pentru efectuarea transportului rutier cu încălcarea restricţiilor de circulaţie privind masa totală a vehiculelor în cazul în care temperatura aerului este mai mare de 30 °C.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente