Ștefan Gațcan a spus că va face declarații importante în parlament

demisia-lui-Stefan-gatcan-aprobata-de-comisia-juridica-numiri-si-imunitati-153008-1593698512

Deputatul Ștefan Gațcan a fost surprins marți, 7 iulie, de jurnaliștii de la „Ziarul de Iași” în holul Hotelului Internațional, în timp ce își aștepta familia. Publicația scrie că parlamentarul din Republica Moldova a declarat că se întoarce acasă și că va face declarații foarte importante în parlament, transmite IPN.

Potrivit publicației de peste Prut, Ștefan Gațcan a stat ascuns o săptămână la hotelul Internațional din Iași împreună cu soția și cei doi copii. „Poliția din Iași a știut despre prezența deputatului la Iași și, discret, doar l-a ținut sub supraveghere, în caz că s-ar fi atentat la integritatea acestuia.”

„Inspectoratul General al Poliției Române a primit în data de 5 iulie o reclamație de la un bărbat prin care se sesiza faptul că deputatul Ștefan Gațcan este sechestrat pe teritoriul județului Iași. Ca urmare a sesizării primite, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au efectuat verificări, în cadrul cărora au contactat persoana care declară că sesizarea nu este reală și nu cunoaște reclamantul”, se menționează în articol.

Deputatul le-a spus jurnaliștilor români că a plecat într-o vacanță, nu a fugit și nu s-a simțit amenințat în vreun fel. „O să fac declarații complete în Parlamentul din Republica Moldova. Sunt multe speculații, nu am fost răpit, am ales să plec de bunăvoie. Am venit în România deoarece pot veni și aici, nu mă oprește nimeni. Am stat câteva zile în România, sunt bine după cum vedeți”, a spus Ștefan Gațcan. După 10 minute, acesta a coborât precipitat împreună cu familia sa în parcarea de la subsolul hotelului și a urcat în mașina sa, un Mercedes SUV, și au plecat în viteză. Surse ale „Ziarului de Iași” au precizat că deputatul ar fi fost „convins” să se întoarcă în Republica Moldova.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie a anului curent, câștigând alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38 Hâncești, unde a candidat din partea Partidului Socialiștilor. În data de 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că se retrage din fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar PRO MOLDOVA. În schimbul acestei „trădări”, deputatul Ştefan Gaţcan ar fi primit, potrivit presei, jumătate de milion de dolari. Ca să se răzgândească, deputatul ar fi fost atacat de rakeţi, ameninţat cu moartea şi bătut crunt.

La doar o zi, pe 1 iulie, Ștefan Gațcan a semnat cerere de renunțare la mandatul de deputat, dispărând din spațiul public. Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă în care menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM și se va implica activ în munca grupului social al formațiunii pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate”. PRO MOLDOVA a acuzat că deputatul a fost sechestrat.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente