Platforma DA a spus în ce condiții va asigura cvorum în parlament

img

Deputatul PPDA Alexandru Slusari, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că opoziția va susține asumările de guvern doar dacă prim-ministrul va accepta propunerile fracțiunilor din opoziție.

Potrivit lui Slusari, PPDA propune următoarele modificări:
#1. guvernul să renunțe la alocarea banilor destinați pentru construcția Arenei Chișinău;
#2. guvernul să reducă cheltuielile pentru extinderea bugetului pentru SPPS, pentru reparații la Cancelaria de Stat, pentru președinție;
#3. să fie realocați bani din Programul de sprijin pentru agenții economici ca doar acei agenți economici care au suferit cel mai mult pe urma pandemiei să beneficieze de sprijin din partea statului. Aici putem economisi 260 de milioane de lei.

„În total, noi putem realoca din aceste cheltuieli inutile cel puțin 400 de milioane de lei. Noi propunem ca acești bani să fie redirecționați pentru majorarea salariilor medicilor din 1 august. Crearea unui fond pentru persoanele care au suferi în urma calamităților naturale și de alocat câte 200 de lei indemnizație pentru pensionari”, a declarat Alexandru Slusari.

https://www.facebook.com/ParliamentRM/videos/2768144123407398


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente