Consecințele ploilor din ultimele zile: un deces, peste 57 de kilometri de drumuri locale distruse și 59 de gospodării inundate

fulger_22746900

Ploile din ultimele zile au provocat pagube considerabile în 21 de localități din cinci raioane. Peste 57 de kilometri de drumuri locale au fost distruse, iar 59 de gospodării au fost inundate. Datele au fost făcute publice astăzi la începutul ședinței guvernului, de către ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, la solicitarea premierului Ion Chicu.

Potrivit sursei citate, în urma calamității au fost inundate 27 de grădini, trei fântâni și un magazin. De asemenea, grindina și vântul au distrus 120 de hectare de livezi, 23 de hectare de viță-de-vie și 20 de hectare de porumb, transmite MOLDPRES.

Voicu a precizat că ieri un bărbat din satul Troița Nouă, Anenii Noi, a decedat după ce a fost lovit de fulger.

Cu raport în fața cabinetului de miniștri despre prejudiciile provocate de ploi a venit și ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju. Acesta a specificat că grindina a distrus 2 500 de hectare din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni. Roada de pe unele terenuri a fost afectată chiar în proporție de 90 la sută. El a precizat că teritoriul afectat nu este protejat de un sistem antigrindină.

Premierul Ion Chicu a calificat situația din agricultură drept una dramatică și a cerut să fie suplimentat fondul de rezervă și să fie rectificat bugetul de stat pentru a aloca bani pentru agricultură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente