Șoferul automobilului care a provocat accidentul de la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare și-a recunoscut vinovăția

Accident-Ștefan_3-920×689

Procuratura municipiului Chișinău anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a conducătorului auto care acum două luni a provocat un grav accident rutier la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru.

Accidentul a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020 când șoferul automobilului Audi a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.

În rezultatul impactului, șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.

Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat, pe tot parcursul urmăririi penale acesta negându-și vina și refuzând să colaboreze cu procurorii.

„Ieri, 6 iulie, șoferul automobilului Audi și-a recunoscut vinovăția, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Procuraturii Generale.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente