Participă la programul Fast Track Challenge și câștigă granturi de până la opt mii de dolari pentru inițiative de dezvoltare urbană

chisinau_city

PNUD lansează un nou program de granturi cu genericul Fast Track Challenge” pentru a susține soluţii inovatoare de dezvoltare urbană modernă şi prietenoasă mediului ambiant. Competiția se desfășoară în cadrul proiectului „Oraşe verzi durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF). Valoarea totală a grantului este de maximum 8 000 USD fiecare. Inițiativele urmează a fi depuse de entităţi juridice înregistrate în Moldova.

Participanţii la concurs trebuie să asigure minimum 30 % contribuţie proprie din valoarea totală a proiectului depus. Propunerile de proiect acceptate în concurs vor acoperi domeniile:
# Mobilitatea urbană;
# Gestionarea deşeurilor;
# Eficienţa energetică şi valorificarea surselor de energie regenerabilă;
# Planificarea urbană durabilă.

Proiectele depuse vor fi realizate într-o perioadă de maximum nouă luni. Cofinanţarea poate fi nemonetară sau monetară şi urmează a fi oferită de compania sau consorţiumul solicitante de grant. De asemenea, parteneriatele cu ONG-urile, companiile sau instituțiile publice vor fi considerate un avantaj.

Propunerile de proiect vor fi evaluate de o comisie de experţi în baza criteriilor de eligibilitate: relevanţa, inovaţia, impactul social, economic şi de mediu, durabilitatea, gradul de replicare/extindere a iniţiativei, acoperirea teritorială şi perioada de implementare. Evaluarea va avea loc în două etape: examinarea dosarelor depuse conform criteriilor de eligibilitate şi prezentarea proiectului inovator în faţa comisiei de evaluare.

Condițiile detaliate de participare și ghidul de aplicare pot fi accesate AICI. Termenul-limită de depunere a propunerilor de proiecte este 3 august 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente