Studenții Filierei Francofone „Informatica” te invită să-ți faci studiile la Universitatea Tehnică a Moldovei

video utm

Studenții Filierei Francofone „Informatica” (FFI) din cadrul Facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică își exprimă cu drag și mândrie considerația față de Alma Mater – FFI-FCIM-UTM, față de profesorii lor minunați, pe care îi consideră deschizători de drumuri în cariera profesională a discipolilor lor, precum și bucuria pe care le-o oferă zi de zi viața de student. Toate aceste reflecții constituie de fapt un îndemn clar și distinct adresat tinerilor care se află astăzi în fața alegerii viitorului profesional: programul de studii Tehnologia Informației – Filiera Francofonă „Informatica” din cadrul FCIM-UTM – este oportunitatea perfectă.

De ce FFI-FCIM-UTM? Pentru că aici veți beneficia de multiple oportunități, parteneriate mult râvnite, de stagii locale şi internaţionale, o vastă experiență de studii, comunicare și de viață alături de profesori francofoni din ţară şi de peste hotare, dar și de un mediu dedicat şi special.

Iar pentru ca viitorii candidați la studii să se convingă aievea de aceste oportunități, îi invită pe toți cei pasionați de domeniul IT și limba franceză să participe pe 9 iulie, cu începere de la ora 11.00, la evenimentul online cu genericul „Je Suis UTM-ist! Aleg Filiera Francofonă Informatică!”, organizat în parteneriat cu un bun prieten al FCIM – Pentalog – o platformă de servicii IT care oferă soluții de dezvoltare software, consultanță IT, recrutare IT/freelancing, marketing digital cât și finanțare pentru startup-uri. La eveniment vor fi prezenți profesori, actuali și foști studenți UTM, actualmente deja angajați Pentalog, care vor răspunde la toate întrebările legate de admitere, vor explica de ce au ales acest program de studii, care au fost provocările pe parcursul anilor de studenție și ce oportunități în carieră li s-au deschis după absolvirea facultății.

Programul de studii „Tehnologia informației” – Filiera Francofonă „Informatică” din cadrul Departamentului Ingineria Software și Automatică, FCIM – oferă studii superioare în alternanță, îmbinând armonios teoria cu practica. Acest lucru se datorează în mare parte parteneriatului de mai mulți ani cu Agenția Universitară a Froncofoniei (AUF) și compania Pentalog, cea din urmă oferind din 2005 burse pentru stagii la sediul său din Franța, iar mulți dintre actualii angajați ai Pentalog au beneficiat la rândul lor de stagii în cadrul centrelor de producție Pentalog din Franța și România, compania având însă și filiale în Vietnam, Germania, Statele Unite ale Americii, Mexic, în care se implementează cu succes multiple strategii de creștere profesională, la care pot aspira toți cei interesați.

Din 2018, studenții Filierei Francofone „Informatică” beneficiază de un program de formare în alternanță definit și implementat cu sprijinul AUF, Pentalog, ATIC și al Institutului Universitar Tehnologic din Rouen, cu un buget total de 130 000 de euro. Acest proiect are ca scop instruirea studenților și profesorilor din cadrul programului prin implicarea activă a specialiștilor din Moldova și Franța.

Stagiile la întreprinderi demarează la FFI din primul semestru al anului II, în cadrul cărora studenții își consolidează cunoștințele acumulate la universitate, își formează deprinderi de colaborare în echipă și învață să dezvolte proiecte, astfel că la finalul anului III își pot trece în palmares, dar și în CV, câteva proiecte de perspectivă dezvoltate în cadrul programului.

Altfel zis, avantajele programului de studii „Tehnologia informației” – Filiera Francofonă „Informatica” rezidă în:
# oportunitatea de a învăța de la profesioniștii din industrie;
# formarea deprinderilor de comunicare și de lucru în echipă, precum și a altor însușiri esențiale unei cariere de succes în IT;
# posibilitatea de a aplica la burse de stagii profesionale în cadrul filialelor companiei Pentalog în Moldova, România și Franța;
# oportunitatea de a fi invitat ca tânăr specialist în echipa Pentalog și a fi susținut în cadrul programului de dezvoltare profesională.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente