CEC invită diaspora să spună în ce orașe ar vrea să fie deschise secții de votare pentru alegerile prezidențiale

vot

Parlamentul a stabilit data de 1 noiembrie 2020 pentru desfășurarea alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Și cetățenii cu drept de vot din afara țării pot participa la alegerile prezidențiale.

În acest sens, CEC vine cu un apel către asociațiile diasporale moldovenești să înainteze, până pe 14 iulie 2020, propuneri privind necesitatea deschiderii secțiilor de votare în țara de reședință a acestora. Demersul urmează să fie expediat către [email protected] și va include denumirea țării, denumirea localității/localităților, numărul estimativ de alegători care domiciliază în fiecare localitate și numărul de secții de votare necesar pentru fiecare localitate.

De asemenea, CEC îndeamnă cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate și intenționează să participe la alegerile prezidențiale din toamna acestui an să se înregistreze prealabil. Alegătorii se pot înregistra pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului și au dreptul, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, să anuleze înregistrarea prealabilă efectuată anterior.

Înregistrarea poate fi efectuată online, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md sau pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Vezi mai multe detalii AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente