Muzeul Luvru din Paris se va redeschide luni, 6 iulie

luv_39878200-920×514

Muzeul Luvru din Paris, cea mai vizitată instituţie muzeală din lume, se va redeschide luni într-un registru mult diminuat – care respectă toate măsurile de precauţie posibile – şi fără grupurile numeroase de turişti americani şi asiatici prezente în mod obişnuit în interiorul său în această perioadă a anului, informează AFP.

Criza declanşată de noul coronavirus a cauzat deja „pierderi de peste 40 de milioane de euro” muzeului Luvru, a anunţat preşedintele şi directorul său, Jean-Luc Martinez, care se aşteaptă la trei ani dificili din punct de vedere financiar şi preconizează o relansare a instituţiei printr-o „democratizare culturală”, care îi vizează pe tineri şi pe vizitatorii proveniţi din categorii sociale cu venituri mai modeste, în special din regiunea Île-de-France, scrie agerpres.ro.

70 % din spaţiul acestei instituţii publice, reprezentând 45 000 de metri pătraţi, va fi accesibil pentru vizitatori. Sectoarele foarte frecventate, precum zona de antichităţi, mai ales cele egiptene, vor fi redeschise pentru public. Spaţiile care sunt mai dificil de gestionat vor rămâne deocamdată închise.

„Pierdem 80 % din publicul nostru. 75 % dintre vizitatorii noştri sunt de origine străină. Vom avea în cel mai bun caz 20-30 % din publicul nostru înregistrat în vara anului 2019, adică cel mult între 4 000 şi 10 000 de vizitatori pe zi”, a declarat Jean-Luc Martinez într-o întrevedere de presă organizată săptămâna trecută. Nu se mai pune problema, aşa cum s-a întâmplat în anumite zile din vara anului trecut, ca muzeul Luvru să refuze vizitatori.

Rezervările validate prin computer sunt posibile începând din 15 iunie pe internet şi rămân metoda privilegiată pentru a vizita muzeul Luvru, însă va fi posibil şi ca vizitatorii să îşi încerce şansa venind la faţa locului, dacă vor exista intervale orare rămase libere. Pe 24 iunie, ultima cifră publicată de administratorii muzeului era de 12 000 de rezervări, în principal pentru luna iulie.

Vizitatorii vor trebui să poarte măşti sanitare, nu vor avea acces în vestiare şi nici la standuri cu produse răcoritoare, iar traseele de vizitare vor fi marcate pentru a nu permite întoarcerile în zonele deja vizitate, în timp ce orice ieşire a vizitatorului din interiorul muzeului va fi definitivă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente