Singura regiune din Rusia unde mai mulți alegători au votat „împotriva” modificării constituției decât „pentru”

2
Foto: The Guardian, fotograf: Andrei Tkachyov/TASS

Regiunea autonomă Neneț din nordul Federației Ruse a devenit singura regiune în care mai mulți alegători au votat „împotriva” schimbărilor constituționale decât „pentru”, rezultă din datele CEC după procesarea a peste 96 % dintre protocoale.

Pe harta Comisiei Electorale Centrale, regiunea Neneț este evidențiată ca o regiune în care au participat la vot de la 25 % la 50 % dintre alegători. Conform ultimelor date, aproximativ 54 % dintre ei au votat împotriva modificărilor constituției, iar 45,01 % pentru.

„Rezidenții acestei regiuni sunt nemulțumiți de planurile guvernului lui Putin de a uni jurisdicția lor cu o altă regiune, Arkhangelsk, iar votul împotriva lui Putin ar putea fi o formă de protest față de aceste planuri ale președintelui rus. Rezidenții acestei regiuni se tem că unirea districtului lor cu un altul îi va sărăci”, scrie The Guardian.

Cel mai înalt nivel de aprobare a modificărilor a fost înregistrat în Cecenia (98 %) și Tuva (97 %). La Moscova, 65,7 % dintre alegători au votat pentru modificările constituționale.

Rezultatele numărării voturilor, kommersant.ru

De asemenea, amintim că în Rusia alegerile au durat din 25 iunie până în seara zilei de 1 iulie, iar pe teritoriul Republicii Moldova și în regiunea transnistreană s-a derulat între 29 iunie și 1 iulie 2020.

Conform rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrală din regiunea transnistreană, numărul de persoane din Republica Moldova a constituit 889 de alegători, astfel, „pentru” au votat în proporție de 92 la sută.

Fostul ofițer KGB, Vladimir Putin, a câștigat referendumul controversat care îi permite să candideze pentru încă două mandate, după ce, cel pe care deja îl are va expira în 2024. Criticii regimului lui Vladimir Putin spun că votul a fost fraudat masiv.

Acest fapt a fost infirmat de președinta CEC a Rusiei, Ella Pamfilova, „În timpul alegerilor, s-a atins transparența maximală a procesului – 526 000 de observatori au efectuat monitorizare totală în toate regiunile și la toate tipurile de vot, supravegherea video a fost utilizată în 80 dintre 85 de regiuni”, potrivit unui comunicat publicat pe pagina Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente