(doc) Studenții și elevii care vor efectua stagiile de practică la spitalele cu profil COVID-19 vor primi burse suplimentare

covid medici in actiune (2)
Foto: OMS

Medicii și farmaciștii rezidenți, studenții și elevii înmatriculați la studii în învățământul superior, profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar medical și farmaceutic din contul bugetului de stat, precum și în bază de contract de studii cu taxă, care vor efectua pe parcursul anului 2020 un stagiu de practică în instituțiile medico-sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției de COVID-19, vor beneficia pentru anul de studii 2020/2021 de bursă de stagiu de practică. O hotărâre în acest sens a fost votată astăzi de guvern.

Bursa de stagiu de practică se va acorda inclusiv pentru anul de studii 2021/2022, în cazul în care persoana, pe parcursul anului 2021, va efectua un stagiu de practică în condiții similare.

Termenul necesar pentru efectuarea stagiului de practică în instituțiile medico-sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției COVID-19 este de trei luni pentru medicii și farmaciștii rezidenți, precum și pentru studenții din învățământul superior medical și farmaceutic.

În cazul elevilor înmatriculați în V cinci de studii în învățământul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar medical și farmaceutic, termenul necesar pentru efectuarea stagiului de practică este de două luni.

Elevii anilor I-IV din învățământul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar medical și farmaceutic, care nu sunt încadrați în practica ce precedă probele de absolvire, pot fi încadrați în acțiuni de voluntariat, la solicitare, în instituțiile medico-sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției de COVID-19, cu acordarea bursei de stagiu de practică în condiții similare.

Вursеlе de stagiu de practică se fixează o dată pe an pentru efectuarea stagiului de practică în instituțiile medico-sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției de COVID-19. Persoanele care vor beneficia de burse de stagiu de practică pot beneficia concomitent și de alte tipuri de burse finanțate din bugetul de stat.

Pentru implementarea acestui proiect din bugetul de stat vor fi alocate surse financiare de 6 472 560 de lei.

Documentul aprobat poate fi consultat mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente