(doc) Guvernul va aloca 71,3 milioane de lei din bugetul de stat pentru construcția „Arenei Naționale”

23-1920×960-920×460

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre prin care alocă 71,3 milioane de lei din bugetul de stat Societății cu Răspundere Limită „Arena Națională” pentru majorarea capitalului social.

„Ministerul Finanțelor, la solicitarea Agenției Proprietății Publice, asociat unic al Societății cu Răspundere Limită «Arena Națională», în baza documentelor justificative, va aloca, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2020, mijloace financiare în sumă de până la 71 306 200 de lei Societății cu Răspundere Limită «Arena Națională» pentru majorarea capitalului social. Agenția Proprietății Publice, în calitate de asociat unic al Societății cu Răspundere Limitată «Arena Națională», va asigura operarea modificărilor în Statutul Societății cu Răspundere Limitată «Arena Națională» în vederea majorării capitalului social și prezentarea acestora, în termen de 30 de zile de la adoptare, Instituției Publice «Agenția Servicii Publice» pentru efectuarea înregistrării de stat”, se arată în documentul aprobat de guvern.

Documentul poate fi consultat mai jos.

Reamintim că, subiectul privind construcția unei arene multifuncționale, numită inițial „Chișinău Arena”, a apărut în spațiul public pentru prima dată la 13 martie 2018, cu opt luni înainte de alegerile parlamentare. Proiectul a fost anunțat de fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și prezentat de către Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova pe atunci. Ulterior, pentru edificarea acestei arene, statul a alocat 200 de milioane de lei din fondul pentru reparația drumurilor. În regim de urgență s-a decis ca un teren cu o suprafață de 69,2 hectare să fie exclus din categoria de terenuri cu destinație agricolă și trecut din proprietatea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație (ex-Colegiul Național de Viticultură și Vinificație) în administrarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind, în același timp, inclus în categoria de terenuri destinate construcțiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente