(video) Partidul „ȘOR” boicotează ședința de astăzi a parlamentului

Partidul-Șor-1920×1020-c-default

Partidul „ȘOR” boicotează ședința Parlamentului Republicii Moldova din 2 iulie 2020. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă.

„Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic «ȘOR» nu va participa la ședința de joi, 2 iulie, a parlamentului, având în vedere situația creată în ultimele zile în Republica Moldova, dar și pentru că suntem împotriva angajării răspunderii guvernului în privința a patru proiecte de legi, inclusiv tentativa de modificare netransparentă a Legii bugetului, deoarece aceasta este prerogativa exclusivă a parlamentului, care este la moment funcțional.”

Partidul Politic „ȘOR” susține că Legea bugetului trebuie discutată în orice situație în parlament, examinată public, dezbătută în mediul de experți. „Cu atât mai mult, acest lucru trebuie să se întâmple anume așa, în condițiile de criză cu care se confruntă Republica Moldova. Modul absolut netransparent în care acționează guvernarea Dodon, graba cu care încearcă să promoveze acest proiect, provoacă multe semne de întrebare și demonstrează că în spatele acestor proiecte încearcă să ascundă din nou interesele clanului de la guvernare”, se stipulează în comunicat.

Totodată, fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” își exprimă în mod repetat profundul dezacord și condamnă evenimentele din 30 iunie și 1 iulie legate de presiunile, șantajul și sechestrarea deputatului Ștefan Gațcan și în semn de protest boicotează ședința parlamentului, cerând organelor de abilitate anchetarea cazului și penalizarea celor vinovați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente