(video) De la începutul pandemiei, peste 800 de copii din Moldova s-au îmbolnăvit de COVID-19

Screenshot (344)
Foto: Captură ecran

Ministerul Sănătății informează că de la începutul pandemiei, peste 800 de copii din țara noastră s-au îmbolnăvit de COVID-19, dintre care 67 aveau vârsta de până la un an.

MSMPS precizează că în prezent, peste 350 de copii testați pozitiv la COVID-19 sunt tratați în spitale.

https://www.facebook.com/protectiesocialamoldova/videos/320783059087058/

Ținem să menționăm că la etapa actuală, grădinițele sunt închise, iar decizia de reluare a activității acestora din 15 iulie va aparține Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Totodată, anunțăm că înscrierea copiilor la grădiniță pe egradinita.md continuă.

În privința redeschiderii grădinițelor s-a expus și Centrul Național de Prevenire a Abuzului Față de Copii (CNPAC), care și-a exprimat îngrijorarea față de intenția autorităților de-a permite activitatea acestora începând cu 15 iulie, accentuând faptul că în contextul situației epidemiologice din țară, reluarea activității grădinițelor de copii prezintă pericol sporit de infectare și de răspândire a virusului.

CNPAC a menționat următoarele aspecte de risc a răspândirii virusului:
# copiii de vârstă preșcolară nu pot controla respectarea măsurilor de protecție și a distanței sociale recomandate;
# copiii se pot infecta la grădiniță sau în transportul public, inclusiv de la alți copii/personal sau pasageri din transportul public asimptomatici și răspândi ulterior infecția.

Totodată, CNPAC consideră că urmează a fi asigurate garanții familiilor cu copii de vârstă preșcolară, astfel încât să se asigure dreptul părinţilor la muncă, iar copiilor – la protecție. În acest context, CNPAC consideră necesară consolidarea poziției instituțiilor statale prin oferirea alternativelor pentru familiile cu copii de vârstă preșcolară, astfel încât acestea să reușească concilierea vieţii de familie cu activitatea profesională pentru asigurarea creşterii şi dezvoltării armonioase a copilului pe timp de pandemie.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente