(video) Autoritățile de la Chișinău cer Tiraspolului să retragă toate posturile de control ilegale instalate în perioada pandemiei

378598
Foto: noi.md

Autoritățile de la Chișinău cer Tiraspolului să elimine în mod necondiționat toate punctele de control instalate ilegal și să restabilească libera circulație a cetățenilor Republicii Moldova pe ambele maluri ale Nistrului. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic.

„În perioada 17 martie-1 iunie, în Zona de Securitate au fost instalate 37 de posturi ilegale de control din partea Tiraspolului. Aceste posturi reprezintă instalații de îngrădire a trecerii în jurul mai multor localități aflate sub jurisdicția Moldovei. Cele 37 de posturi au fost instalate de Tiraspol fără acordul comisiei unificate de control. Aceste instalații sfidează operațiune de pacificare de râul Nistru și constituie subminarea formatului existent al acestei operațiuni. Aceste acțiuni ilegale reprezintă o îngrădire deliberată a drepturilor omului și în special libera circulație pentru cetățeni. Aceste acțiuni demonstrează încă odată că Tiraspolul încearcă să își consolideze forțele pe linia administrativă”, a declarat viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic.

Autoritățile de la Chișinău cer Tiraspolului să elimine în mod necondiționat toate punctele de control instalate ilegal și să restabilească libera circulație a cetățenilor Republicii Moldova pe ambele maluri ale Nistrului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente