Referendumul constituțional din Rusia. Rezultatele după procesarea a 100 % dintre buletinele de vot

alegeri

Comisia Electorală Centrală din Rusia a procesat 100 % dintre buletinele de vot pentru referendumul constituțional. 77,92 % dintre alegătorii ruși care au participat la referendumul constituțional, votul național asupra modificărilor constituționale din Rusia, au susținut amendamentele constituționale, scrie Agenția de presă Ria Novost.

Împotriva amendamentelor constituționale au votat 21,27 % dintre alegători. Prezența la votul național a fost de aproximativ 65 %, a precizat președintele Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Ella Pamfilova.

Votarea a avut loc în perioada 25 iunie-1 iulie. Inițial, aceasta a fost planificată pentru data de 22 aprilie, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Modificările aduse Legii fundamentale sunt dedicate noilor cerințe prezentate președintelui, membrilor guvernului și oficialilor guvernamentali la diferite niveluri. De asemenea, acestea consolidează garanțiile sociale ale statului pentru cetățeni și schimbă termenii de referință ai parlamentului.

Una dintre modificări ține de anularea mandatelor precedente ale lui Vladimir Putin. Versiunea veche a Constituției Federației Ruse interzice ocuparea funcției de președinte de către aceeași persoană mai mult de două ori. Actualmente, lui Putin îi expiră al doilea mandat consecutiv, după o pauză de patru ani când Medvedev a fost președinte. Acum, un mandat durează șase ani, iar până în anul 2012 era de patru ani.

Mai multe modificări găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente