„Performanța ta începe aici.” Mărturii ale absolvenților Universității de Stat din Moldova

colaj

Mai mulți absolvenți ai Universității de Stat din Moldova au ales să-și împărtășească experiențele pe care le-au trăit în anii de studenție și au venit cu o serie de mesaje dedicate acestei instituții superioare de învățământ.

Alina Lavric, Facultatea de Drept: „Universitatea de Stat din Moldova este instituţia de prestigiu, în cadrul căreia se formează o viziune nouă, o gândire creatoare şi o concepţie modernă asupra societăţii contemporane. Decenii numărate au cârmuit calitatea studiilor la Universitatea de Stat din Moldova, fapt pentru care port întreaga mea recunoștință și fascinație! Studiile și cunoștințele obținute aici au fost premise trasării unei istorii de succes, a unor experiențe remarcabile și a unui trainic început profesional. Accede spre treapta cunoașterii, cunoscând propria personalitate. Aici le înveți pe TOATE – la Universitatea de Stat din Moldova!”.

Victoria Rotaru, Facultatea de Fizică și Inginerie: „Profesionalismul, devotamentul și dragostea lectorilor față de ceea ce fac au oferit încredere în viitorul fructuos care mă așteaptă. La fel, prin intermediul colaborării facultății cu alte instituții de cercetare, companii IT și instituții de învățământ din țară, devine posibilă implicarea tinerilor specialiști în domeniul profesional din etape timpurii, ca rezultat fiind asigurat un început de carieră imediat după obținerea diplomei sau chiar mai devreme, atât în cercetare, inginerie, programare, cât și domeniul didactic”.

Alexandrina Ernu, Facultatea de Litere: „Îți mulțumesc, USM, pentru tot ceea ce mi-ai cultivat, pentru toate acele esențe intacte cu un parfum veșnic. Dascălii tăi mi-au dezvoltat competențele lingvistice și de comunicare, competențele tehnologice și cele de transfer intercultural, competențe privind analiza, sintetizarea și înțelegerea unui text și a terminologiei acestuia, mi-au demonstrat că poți crește în orice domeniu, că perceperea unui singur strop de curiozitate e suficientă pentru a trezi setea de a afla cât mai multe, de a capta piese pentru constituirea unui puzzle și soluționarea unei enigme obsedante. Îți mulțumesc, USM, pentru faptul că mi-ai expus adevărata bogăție: materialismul e un fleac spre deosebire de spiritul adevărat al unui om – căutarea cunoașterii, detectarea ei și însușirea”.

Nicolae Chicu, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării: „Libertatea de exprimare mi-a fost garantată, iar opinia mea a contat întotdeauna. La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării nu există aprecieri superficiale ale studenților, iar profesorii dețin întreaga paletă de culori a bunelor maniere. Mai mult decât atât, pe lângă latura didactică pe care o îmbrățișează cu onestitate, ei mai sunt și buni cercetători științifici, jurnaliști și scriitori, or, jurnalismul este o profesie care-ți dezvoltă gândirea divergentă, oferindu-ți posibilități multiple în diferite domenii. Sunt convins că, venind la studii la USM, am ales cea mai bună variantă pe care mi-o putea oferi sistemul educațional din această țară. La USM poți deveni cel mai bun doar muncind, iar asta te face să fii încrezător în propriile forțe mereu”.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente