Ion Chicu către Maia Sandu: „Politiciano, în țară mor Oameni. Nu electorat, Oameni”

revbea

Prim-ministru Ion Chicu o critică pe Maia Sandu pentru că PAS refuză să voteze pentru asumarea de răspundere a guvernului. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, prim-ministrul o învinuiește pe lidera PAS că partidul pe care îl conduce nu votează pentru această asumare din motiv că Maia Sandu ar pierde astfel din electorat.

„Maiei Sandu. Omului și politicianului… În țara asta trăiesc Oameni, nu electorat.

Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30 % a salariilor pentru 47 000 de lucrători medicali, care mor acum pentru Oameni?
Nu vă pică bine electoral alocarea a câte 700 de lei pentru 659 000 de Oameni nevoiași?
Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 de milioane de lei pentru agricultori sau încă 50 de milioane pentru întreprinderile mici?

Sau, Maia Sandu – politician –, credeți că prin moftul (proverbial deja), puteți anula Constituția RM, care oferă dreptul guvernului să-și angajeze răspunderea? Moftul vă face să credeți, că doar un guvern condus de Dvs. poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum ați făcut-o în noiembrie 2019? Politiciano, în țară mor Oameni. Nu electorat, Oameni.

Electoral, politician-o, pierzi că te-ai aliat cu Candușhor, care-ți era coleg de guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin…angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială – chiar erai atât de limitată să nu înțelegi, că guvernul din care faci parte fură miliardul de la Oameni?

Maia Sandu, om și politician, aici trăiesc Oameni, nu electorat”, a scris Chicu în postarea sa.

Amintim că astăzi, 2 iulie, trebuia să aibă loc ședința parlamentului unde Ion Chicu trebuia să prezinte asumarea de răspundere și să fie supusă votului. Partidele PAS și PPDA au anunțat că boicotează ședința din cauza asumării răspunderii.

Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, vicepreședintele PAS, deputatul Radu Marian, a vorbit despre legile pentru care guvernul își asumă răspunderea.

„Am descoperit lucruri foarte grave. În loc să blocheze urgent cheltuielile inutile și să ofere ajutor real businessului și agricultorilor, guvernul crește și mai mult deficitul bugetar la o sumă enormă de 17,5 miliarde de lei sau 8,3 % din PIB – de trei ori mai mare ca anul trecut.
Cel mai grav lucru pe care l-am descoperit este că ei propun ca personalul din parlament să poată primi sporuri salariale mai mari decât medicii, profesorii sau angajații în domeniul apărării.

În buget nu am văzut niciun program de menținere a locurilor de muncă sau de a încerca să salveze întreprinderile afectate de criză. Nu am văzut programele propuse de noi și alți experți în economie care se refereau la subvenționarea parțială a salariilor celor disponibilizați sau crearea unui program de garantare a creditelor.

Din nou se cheltuie în plină criză pentru clădiri, reparații, sisteme de software, drumurile lui Dodon, Arena Chișinău.
Mai mult, ei au lăsat în acest buget creditul din Rusia, banii de la UE, când e clar pentru toată lumea că acești bani cel mai probabil nu vor veni. Guvernul planifică să împrumute încă 3 miliarde de lei de la băncile din Moldova, astfel că suma ajunge la 6 miliarde de lei împrumutați din sistemul bancar, bani care în loc să meargă spre creditarea businessului, va merge pentru finanțarea multor capricii personale ale lui Dodon”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente