În aceste momente, au loc percheziții la fostul sediu PDM de pe strada Armenească

0958d60d4d41761780025b5cc10a462d

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) efectuează joi dimineață mai multe percheziții la fostul sediul al Partidului Democrat din strada Armenească.

Solicitată de către ZdG, procurora Maria Vieru a confirmat informația.

„PCCOCS efectuează percheziții la sediul PDM. Acțiunile procesuale au loc în cadrul investigațiilor pe unul dintre dosarele vizând frauda bancară”, ne-a comunicat procurora Maria Vieru.

Pe de altă parte, Ernest Vardanean, consilierul președintelui Igor Dodon, anunță pe pagina sa de Telegram că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, va veni astăzi în parlament cu informații compromițătoare legate de liderii PRO MOLDOVA, Andrian Candu, Vladimir Cebotari și Sergiu Sîrbu.

În iulie 2019, odată cu plecarea democraților de la putere, PDM a anunțat că nu-și mai poate permite întreținerea sediului de pe strada Armenească.

Atunci, ex-premierul Pavel Filip, actual președinte al Partidului Democrat din Moldova, a declarat că nu știe câți bani se achită pentru sediul formațiunii, amplasat chiar în curtea interioară a procuraturii.

Potrivit Raportului privind gestiunea financiară, depus la CEC în 2018, PDM a cheltuit pentru întreținerea tuturor sediilor din țară ale partidului 4,1 milioane de lei. Suma este considerent mai mare decât cheltuielile din 2017 pentru sedii – 594 000 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente