Elevii din Moldova pot participa gratuit la școala de vară „Camp Kennedy”. Cum te poți înregistra

școală
Foto: Brodie Vissers

Elevii din Moldova au oportunitatea de a participa la o școală de vară unde vor afla mai multe despre cultura americană și vor avea posibilitatea să-și dezvolte capacitățile de leadership.

Școala de Leadership, Educație și Angajament Civic „J.F. Kennedy 2020 Moldova”, ediţia digitală, este lansată de American Councils for International Education Moldova în parteneriat cu American Councils for International Education Romania și cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova.

Scopul proiectului este de a instrui 25 de tineri elevi din Republica Moldova pentru a deveni cetățeni activi, pentru a afla mai multe despre valorile democratice ale SUA și cultura americană și pentru a oferi participanților instrumentele necesare pentru a se angaja în activități civice și de responsabilitate socială. Proiectul va familiariza elevii cu principiile de lucru ale unuia dintre președinții notorii ale Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy.

Camp Kennedy este dedicată adolescenților creativi, dornici de a își dezvolta abilitățile de lider în comunitate și de a cunoaște mai bine societatea în care trăiesc. Proiectul se va încheia cu ghidarea participanților în coordonarea și implementarea proiectelor civice în comunitatea lor.

Timp de o săptămână, participanţii vor fi implicaţi în ateliere de lucru, dezbateri, conferinţe online cu lideri activi în promovarea spiritului civic şi comunitar de la noi din ţară. După care tinerii vor dezvolta proiecte în comunitatea lor. Iar în ianuarie 2021, participanţii vor avea parte de o tabără offline, unde vor avea ocazia să viziteze instituţii de stat, vor discuta cu jurnalişti despre libertatea presei, vor interacţiona cu lideri din domeniul civic şi comunitar.

Pentru a fi eligibil spre participare în program, fiecare elev doritor trebuie să întrunească următoarele criterii:
# este elev la o școală din Republica Moldova, are minimum 16 și maximum 18 ani împliniți în momentul începerii programului (27 iulie 2020), este interesat față de tematica programului, este implicat civic și a atins rezultate bune în școală și în comunitate, este entuziasmat să organizeze proiecte civice în comunitatea sa, pentru a multiplica informația și cunoștințele achiziționate;
# cunoaște limba engleză la nivel intermediar.

Toți doritorii de a participa sunt încurajați să se înregistreze răspunzând la întrebările din acest formular în limba engleză.

Data-limită de completare a formularului – 20 iulie 2020.

Tabăra va avea loc în perioada 27 iulie-2 august 2020 online și 4-10 ianuarie 2021 la Chișinău.

E-mail de contact: [email protected].

Participarea în cadrul programului Camp Kennedy este gratuită. Mai multe detalii găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente