De ziua ușilor deschise, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, UTM, a prezentat ingineria viitorului

1

Orientată la necesitățile întreprinderilor industriale şi operatorilor de transport, una dintre cele mai mari facultăți ale UTM – Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi (FIMIT) – și-a deschis astăzi larg ușile în format online.

Dialogul cu tinerii conectați la eveniment a fost susținut de către secretarul responsabil al Comisiei de Admitere, UTM, Radu MELNIC, decanul FIMIT – Sergiu DÂNTU, și șefii departamentelor: Transporturi – Victor CEBAN, Ingineria Fabricaţiei – Rodion CIUPERCĂ, Inginerie Mecanică – Natalia ŢISLINSCAIA, Design Industrial şi de Produs – Valeriu PODBORSCHI. D-lor le-au relatat tinerilor că Facultatea asigură pregătirea inginerilor la următoarele programe de studii: Tehnologia construcțiilor de mașini; Mașini și sisteme de producție; Inginerie mecanică; Mașini și instalații frigorifice, sisteme de climatizare; Ingineria designului de produs; Design industrial; Ingineria transportului auto; Servicii de transport și expediție; Inginerie și management în construcția de mașini; Inginerie și management în transport.

Sunt specialitățile Viitorului, iar absolvenții de la Inginerie Mecanică sunt prezenți peste tot. De la autoturisme până la frig artificial și roboți, de la motoare termice până la motoare de avion și sisteme computerizate mecatronice. În toate aceste domenii este nevoie de un inginer fascinat de inovare și transfer tehnologic, proiectarea şi fabricarea mașinilor, echipamentelor mecanice și de transport auto, feroviar, aerian. De altfel, ingineria mecanică, autovehiculele, mecatronica niciodată nu vor înceta să existe, ba din contra, mereu vor deveni mai performante cu ajutorul și implicarea nemijlocită a inginerilor. Ingineri formați inclusiv la Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi a Universității Tehnice a Moldovei.

Fascinați de ingineria Viitorului, tinerii au urmărit cu interes discursurile profesorilor FIMIT și sperăm să-i avem în curând în rândurile studenților. Vă așteptăm la FIMIT!

Mâine, își deschide larg ușile, online, și Facultatea Urbanism și Arhitectură!

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente