Atelierul Investitorului MAIBun: „Este una dintre cele mai eficiente experiențe în formarea mea ca specialist în domeniul financiar”

DSCN1839

În perioada 1-19 iunie, Moldova Agroindbank a organizat cursul online „Atelierul Investitorului MAIBun”, dedicat studenților facultăților de finanțe, economie și care a urmărit promovarea educației financiare prin prisma activităților investiționale.

La curs s-au înscris 27 de participanți, care timp de trei săptămâni s-au reunit la orele online și au studiat împreună cu trainerul Sveatoslav Mihalache aspecte despre tranzacționarea pe piețe financiare.

Cei mai activi participanți ai atelierului s-au bucurat la final de premii de încurajare, fiind motivați să continue să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele obținute la cursul Moldova Agroindbank.

Daniel Madan, participant la curs: „Atelierul Investitorului MAIBun este una dintre cele mai eficiente experiențe în formarea mea ca specialist în domeniul financiar. Fiind student la ASEM, pe parcursul anilor am căpătat anumite cunoștințe teoretice cu privire la piața valutară, dar, totuși, lipsa activităților practice îmi creau senzația a ceva SF. În cadrul acestui curs minunat am avut ocazia să înțeleg complexitatea și importanța experienței necesare pentru a deveni un trader de succes. Unii pot pune o întrebare firească: „Dar ce poți învăța în doar trei săptămâni?”. Înainte de a da un răspuns, trebuie neapărat să menționez dedicația trainerului Sveatoslav Mihalache și dorința acestuia nu atât de a ne învăța a face bani, dar de a înțelege, a simți piața valutară, care trebuie tratată primordial ca un domeniu de cercetare, apoi ca o sursă ce poate aduce venit. În trei săptămâni, nu am devenit investitori, ci am primit acea bază de principii, reguli teoretice și practice pe care dacă le vom urma, vom deveni investitori tot MAIBuni. Probabil acesta a și fost scopul și misiunea acestui curs care aș vrea foarte mult să continue, să cultive profesionalismul. Vreau să mulțumesc conducerii MAIB, dar și persoanelor direct implicate în acest proiect pentru o bună oportunitate de a deveni MAIBun”.

Anatolie Tomescu, participant la curs: „Vă mulțumesc foarte mult pentru șansa de a învăța și de a cunoaște noi informații despre piața financiară. Pentru mine acest curs a fost prețios. De mult plănuiam să învăț piața, iar datorită MAIB am valorificat această oportunitate. Consider acest curs un bun început pentru a înțelege ce sunt investițiile și, totodată, este o oportunitate foarte bună pentru mulți studenți să înțeleagă unele aspecte teoretice”.

Sveatoslav Mihalache, trainerul cursului: „Mă bucur că într-un timp relativ redus am reușit să captez curiozitatea tinerilor cu referire la tranzacționarea pe piața valutară și să-i provoc să studieze piețele financiare. Este un domeniu vast, interesant și sunt ferm convins că cele studiate le vor fi de un real folos în viața personală, dar și, eventual, în activitatea antreprenorială”.

Cursul „Atelierul Investitorului MAIBun” face parte din seria de activități desfășurate de Moldova Agoindbank în vederea promovării educației financiare și creșterii nivelului de cultură economică în societate, ca parte a politicii MAIB de responsabilitate socială corporativă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente