Andrian Candu a anunțat că partidul PRO MOLDOVA nu va participa la ședința de astăzi a parlamentului

parlament 1
Foto: a-tv

Andrian Candu a anunțat în cadrul unui briefing de presă că partidul PRO MOLDOVA nu se va prezenta la ședința parlamentului care urmează să înceapă în câteva minute.

„Nu ne vom prezenta în plenul parlamentului pentru a boicota asumarea de răspundere pe care a făcut-o guvernul ieri. Proiectele de lege puteau să vină în procedură obișnuită, pentru ca noi toți deputații să vedem acele documente. Noi ne dorim mult aceste majorări, dar în spatele unor intenții pe care le declară această guvernare sunt scheme infracționale, iată de ce noi nu vom merge astăzi în plenul parlamentului”, a anunțat Candu.

Amintim că ieri, 1 iulie, guvernul și-a asumat răspunderea pentru mai multe proiecte legislative. Două dintre acestea prevăd modificarea bugetului de stat și ridicarea salariilor pentru medicii din țară.

Ce presupune asumarea de răspundere a guvernului asupra unor legi? Guvernul aprobă anumite legi, fără dezbateri și fără votul deputaților. Dacă deputații nu sunt de acord cu această asumare, ei pot depune o moțiune de cenzură care ar putea duce la demiterea guvernului dacă se adună numărul de voturi necesare. În cazul în care moțiunea de cenzură nu se depune (timp de 72 de ore), legile date intră în vigoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente