13 instituții și-au sistat activitatea în ultima săptămână din cauza nerespectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19

Covid fete (1)

Pe parcursul ultimei săptămâni a lunii iunie, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au efectuat inspecții la 194 de obiective ale economiei naționale: 84 de frizerii, 41 de instituții medicale, 38 de farmacii și instituții care prestează servicii de fitness. Prin urmare, au fost identificate încălcări la 25 de obiective. Astfel, a fost suspendată activitatea a 13 instituții: 11 frizerii, o instituție medicală, un centru de sport și au fost întocmite opt procese-verbale de contravenție.

Reamintim despre restricțiile care vizează cetățenii în perioada actuală.

# Aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje) în grupuri mai mari de trei persoane.

# Aflarea în spații publice a persoanelor de peste 63 de ani, fără necesitate stringentă.

# Aflarea persoanelor pe terenuri de joacă și sportive.

# Activitatea unităților de agrement, jocuri de noroc și pariuri, teatre, cinematografe, săli de concerte, cu excepția bibliotecilor și a muzeelor (fără organizarea evenimentelor culturale în masă).

# Organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție, indiferent de statut public sau privat.

# Activitatea taberelor de odihnă și de întremare a sănătății copiilor, a centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale, cu excepția Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii și Centrului Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare.

# Activitatea cluburilor de noapte (discoteci, ringuri de dans, karaoke).

# Organizarea întrunirilor în masă în număr mai mare de 50 de persoane.

# Părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

Totodată, aici puteți găsi Ghidul practic ce prevede măsuri speciale de prevenire a infecției COVID-19 la locul de muncă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente