Peste 1,37 miliarde de lei din bugetul de stat au fost alocate pentru construcția noilor drumuri. Lucrările vor începe de mâine

90beff37-2cbe-42bf-9ba0-b37739bf0664-1

Astăzi au fost semnate contracte de reconstrucție a drumurilor din țară cu patru antreprenori. Suma totală care a fost alocată din bugetul de stat pentru programul guvernamental „Drumuri bune 2020” constituie 1,37 miliarde de lei.

„Până în luna noiembrie 2020, în peste 1 200 de localități din țară vor fi construite peste 900 de kilometri de drum”, a declarat ministrul economiei și infrastructurii, Sergiu Răilean, în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a menționat că lucrările pot începe de mâine.

„Întreprinderile care au beneficiat de semnarea contractelor vor asigura reparația a 243 de kilometri de drumuri publice, în valoare de circa 222 de milioane de lei. Acești bani vor fi alocați din bugetul de stat pentru realizarea programului «Drumuri bune 2020»”, a declarat Sergiu Răilean.

În total, pentru implementarea programului „Drumuri bune 2020”, a fost alocată suma de peste 1,37 miliarde de lei din bugetul de stat.

Pentru executarea lucrărilor vor fi implicate 500 de unități și mecanisme specializate și vor fi antrenați peste 5 000 de muncitori.

„Solicit o monitorizare mai riguroasă și exigentă de reparare a drumurilor, respectarea standardelor și transparență maximală asupra celor 16 licitații care urmează să se petreacă”, a specificat ministrul economiei.

Au fost semnate contracte cu patru antreprenori:
# S.A. Drumuri-Bălți va executa lucrările în raioanele Fălești și Sângerei, în sumă de 68 de milioane de lei;
# S.A. Drumuri-Briceni va executa lucrările în raioanele Ocnița și Briceni;
# S.R.L. Genesis Internațional va executa lucrările în raioanele Șoldănești și Rezina, în suma de peste 469 de milioane de lei;
# S.A. Drumuri-Ialoveni va executa lucrările în raioanele Ialoveni și Nisporeni, suma contractului fiind de peste 62 de milioane de lei.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente