Cum să reproduci un design atemporal pentru locuința ta. Discuție cu Daniel Trifan, fondator Polyart Design

living-in-stil-minimalist

Este deja unanim recunoscută înalta inventivitate și creativitate a specialiștilor în servicii de design interior din Chișinău, a căror primă misiune este cea de proiectare a interiorului, dar și de trasare a filosofiei designului locuinței pentru ca aceasta să reflecte personalitatea puternică a viitorilor locatari. Câtă muncă presupune acest scop, dar mai ales cum reușesc crearea unui design atemporal specialiștii din compania Polyart Design, ne spune chiar Daniel Trifan, fondatorul acesteia, în cele ce urmează.

 

– Se spune că designul interior modern minimalist este unul atemporal. Cât adevăr e în această afirmație și de ce alegerea acestuia este oportună?

– În mod evident, această afirmație are dreptul la viață și are o doză înaltă de veridicitate, deoarece regula less is more este unanim apreciată și extrem de oportună, mai ales în cazul designului interior care, din punctul meu de vedere, ar trebui să sporească funcționalitatea locuinței, să-i reliefeze accentele de valoare și să o transforme într-o carte de vizită a proprietarului.

– Care sunt avantajele evidente ale stilului minimalist în designul interior și ce îl face atât de versatil și ușor integrabil?

– Lista este destul de amplă, dar în linii mari, aș enumera următoarele: zonarea eficientă, care permite utilizarea corectă și totală a spațiului din locuință, deoarece fiecare cameră are un scop clar; trasarea unei filosofii continue în arhitectura de interior, care s-ar regăsi până în cele mai mici detalii, conferind spațiului o personalitate aparte; posibilitatea de îmbinare organică a texturilor și culorilor, fără încărcarea vizuală a proiectului. Toate aceste avantaje nu doar prelungesc viața întregului spațiu, ci îl fac extrem de plăcut din punct de vedere estetic.

Design interior alb-negru sau color? Ce recomandați mai des clienților?

E o întrebare-capcană și destul de echivocă, deoarece, în principiu, gama duală cromatică este specifică mai des stilului clasic de design interior, dar în percepția majoritară aceasta s-a conectat cumva cu designul minimalist. În realitate, cromatica este un segment care leagă anumite stiluri în mod organic. Să nu credeți însă că în minimalism totul este obscur sau sărac vizual, dimpotrivă, se observă o tendință de combinare chiar și a culorilor pastelate, de exemplu în interioarele scandinave. Ideea de bază este că utilizarea culorilor trebuie să fie rațională și să completeze întreg proiectul, fără disonanțe.

– Care sunt recomandările de care trebuie să țină cont clienții când decid să opteze pentru un design interior atemporal?

– În primul rând, să aleagă un specialist care cunoaște subtilitățile designului interior și știe cum să folosească punctele forte ale locației pentru a-i scoate în evidență avantajele. Trasați împreună cu el filosofia întregului proiect, ținând cont de regulile de echilibru, fără excese și extravaganțe, deoarece acestea scurtează din longevitatea ideii. Și da, nu uitați că frumosul se ascunde în detalii, de aceea acestea trebuie să fie elegante și potrivite întregului concept.

 

Dacă mai ai întrebări sau ești în căutarea unor specialiști gata să-ți demonstreze că un design poate fi atemporal, atunci compania Polyart Design este exact ceea ce ai nevoie. Contactează-i chiar acum la numărul de telefon (+373) 69-34-25-61 și ei îți vor transforma visurile în realitate!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente